sokolatopita-ypertheama-i-pio-afrati-kai-zoymeri-sokolatopita-poy-skizei-kai-se-geysi-kai-se-emfanisi-16054
10:00

Σοκολατόπιτα υπερθέαμα: Η πιο αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα που σκίζει και σε γεύση και σε εμφάνιση

10:00
Newsroom

Ζουμερή σοκολατόπιτα: Είστε λάτρης της σοκολάτας και θέλετε πάντοτε να βρίσκεται στο σπίτι σας ένα σοκολατένιο γλυκό; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την ακόλουθη συνταγή, η οποία αποτελεί σοκολατένια απόλαυση. Αναλυτικότερα:

Ζουμερή σοκολατόπιτα: Υλικά συνταγής

– 4 αυγά
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
– Μισό ποτήρι σπορέλαιο
– 1,5 ποτήρι κοσκινισμένο αλεύρι μαζί, με 6 κουταλιές της σούπας κακάο
– 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 1 βανίλια
– 6 κουταλιές της σούπας πούδρα φουντουκιού ή και καρυδιών

Advertisement

Εκτέλεση συνταγής

– Για την σοκολατόπιτα, χτυπάμε αρχικά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν και να φουσκώσουν.
– Ρίχνουμε σε δόσεις το γάλα και το σπορέλαιο!
– Σταματάμε το μίξερ και ρίχνοντας σιγά-σιγά αλεύρι, κακάο και την βανίλια, ανακατεύουμε τόσο απαλά με μαριζ για μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
– Ρίχνουμε την πούδρα φουντουκιού και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
– Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο πυρεξ η ταψάκι (26ν) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προ θερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα για 25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
Σιρόπι:
– Βράζουμε 2 ποτήρια νερού με 2 ποτήρια νερού ζάχαρη και 50 γραμμάρια κουβερτούρα για 4 λεπτά!
– Σιροπιάζουμε και τα δυο καυτά αλλά βάζουμε σιγά-σιγά το σιρόπι για να το απορροφάει και συνεχίζουμε.
– Το αφήνουμε να κρυώσει.
Γλάσο:
– Βάζουμε στην εστία στο κατσαρολάκι 200 γραμμάρια κρεμά γάλακτος να ζεσταθεί.
– Σπάμε μέσα 200 γραμμάρια κουβερτούρα!
– Ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία.
– Την αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωμάτιου, ανακατεύοντας την και στην συνέχεια, την ρίχνουμε πάνω στην κρύα σοκολατοπιτα.

Advertisement