Enimerotiko.gr

Συνταγή για κανταΐφι: Ο εύκολος τρόπος για να φτιάξετε γρήγορα το πιο νόστιμο σπιτικό γλυκό

Tags:

Κανταΐφι: Θέλετε να κάνετε ένα ξεχωριστό γλυκό για όλη την οικογένεια και για τους επισκέπτες σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες από τη συνταγή που βρίσκονται παρακάτω και οι οποίες θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα τέλειο γλυκό. Αναλυτικότερα:

Κανταΐφι: Υλικά συνταγής

Γενικά:
– 1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα. – 1/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη. – 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα και γαρίφαλα. – 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού. – 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη. – 3 κουταλιές κονιάκ. – 1/2 κιλό κανταϊφι. – 2 φλιτζάνια βούτυρο

Για το σιρόπι από το κανταΐφι:
– 4 φλιτζάνια ζάχαρη. – 2 κούπες νερό. – 1-2 ξυλάκια κανέλας ή λίγο ξύσμα λεμονιού.
* Προσοχή: Τα παραπάνω υλικά αφορούν τριάντα έως τριάντα πέντε κομμάτια.

Εκτέλεση συνταγής

– Ανακατεύετε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το ξύσμα, τα κανελογαρίφαλα και τη ζάχαρη και τα ραντίζετε με το κονιάκ. – Ξάνετε και το χωρίζετε σε 35 μέρη έτσι ώστε να σχηματίζονται μακρόστενες λωρίδες. – Διατηρείτε σκεπάσμενο το κανταΐφι με υγρή πετσέτα για να μην ξεραίνεται. – Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας μια κουταλιά από το μείγμα της γέμισης και τυλίγετε όσο πιο απαλά μπορείτε σε ρολό. – Μην τα σφίγετε γιατί δε θα γίνουν αφράτα. – Τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά με το άλλο.
– Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε τα ρολά με ένα κουτάλι. – Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα κομμάτια από το κανταΐφι στους 175 βαθμούς Κελσίου για 30’. – Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κανταΐφι για άλλα 30’, ώσπου να ροδίσουν καλά. – Βράζετε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για 5′ και περιχύνετε το κανταΐφι, μόλις βγει από το φούρνο. – Το αφήνετε αρκετές ώρες, να πιει όλο το σιρόπι και το βγάζετε σε πιατέλα.

Από την "αφάνεια", στην αποθέωση: Ας γνωρίσουμε τον Γιάννη Τσορτέκη του «Maestro» και του «Αυτή η νύχτα μένει»

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News