profiterol-tis-tempelas-to-pio-eykolo-kai-lachtaristo-profiterol-choris-soy-idaniko-gia-archaries-18918
15:27

Προφιτερόλ της τεμπέλας: Το πιο εύκολο και λαχταριστό προφιτερόλ χωρίς σου, ιδανικό για αρχάριες

15:27
Newsroom

Προφιτερόλ της τεμπέλας: Θέλετε να κάνετε ένα γλυκό ψυγείου για εσάς και για την οικογένειά σας; Τότε, τη λύση θα βρείτε στη συνταγή που βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα:

Προφιτερόλ της τεμπέλας: Υλικά συνταγής

– 160 γραμμάρια (σ.σ. 1 κουτί) άνθος αραβοσίτου. – 7 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά. – 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη. – 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για σαντιγί. – 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη.
Για την κρέμα σοκολάτας:
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά- 250 γραμμάρια κουβερτούρα. 1 ζαχαρούχο γάλα. 
Αντί για σου: 
300 γραμμάρια σαβουαγιάρ. 

Advertisement

Προφιτερόλ της τεμπέλας: Εκτέλεση συνταγής

– Ανακατεύετε τη σκόνη άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι γάλα σε ένα μπολ. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα. – Όταν έχει ζεσταθεί καλά (προσοχή να μην σας καεί), βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μίγμα με το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη. – Ανακατεύετε πολύ καλά και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Συνεχίζετε να ανακατεύετε δυνατά για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να έχετε μια ωραία κρέμα. – Σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια μεμβράνη (για να μην πιάσει “πέτσα» η κρέμα σας) και αφήνετε να κρυώσει καλά. – Εντωμεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος από το προφιτερόλ, με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί. – Όταν η κρέμα του προφιτερόλ στην κατσαρόλα κρυώσει καλά, την χτυπάτε για λίγο στο μίξερ, και στη συνέχεια προσθέτετε μέσα εκεί την σαντιγί και ανακατεύετε απαλά μέχρι να έχετε ομογενές μίγμα.

Η συνέχεια για την εκτέλεση της συνταγής

– Στη συνέχεια σπάτε τα σαβουαγιάρ, τα οποία αν θέλετε ραντίζετε με λίγο λικέρ της αρεσκείας σας, σε περίπου 2 με 3 κομμάτια το καθένα και τα απλώνετε σε μεγάλο στρογγυλό γυάλινο μπολ (αν δεν έχετε αρκετά μεγάλο χωρίστε το προφιτερόλ σας σε δυο στρογγυλά μπολ). – Στρώνετε πάνω από τα σαβουαγιάρ σας τη μισή κρέμα, ξαναστρώνετε πάνω από την κρέμα σαβουαγιάρ και τελειώνετε και πάλι με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο να κρυώσει καλά. – Φτιάχνετε την κρέμα σοκολάτας για το προφιτερόλ ως εξής: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά. – Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και μόλις ζεσταθεί η κρέμα την βγάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν και να έχτε μια σοκολατένια κρέμα. – Μόλις λιώσουν ρίχνετε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε και πάλι καλά. – Αφήνετε τη σοκολατένια κρέμα σας να κρυώσει καλά και περιχύνετε με αυτή το υπόλοιπο γλυκό που είχατε στο ψυγείο. – Βάζετε ολόκληρο το προφιτερόλ στο ψυγείο να παγώσει καλά και σερβίρετε την επόμενη μέρα, στολίζοντας αν θέλετε με φρέσκες φράουλες.

Advertisement

Advertisement