moystokoyloyra-tis-mamas-nostima-kai-ygieina-23339
23:40

Μουστοκούλουρα της μαμάς, νόστιμα και υγιεινά!

23:40
Newsroom

Μουστοκούλουρα: Σε ποιον δεν αρέσουν αυτές οι μικρές αρωματικές μπουκίτσες; Αυτά τα τραγανά μουστοκούλουρα θα σε ξετρελάνουν. Αν έχεις την ευκαιρία να βρεις κάπου μούστο, μη διστάσεις να φτιάξεις την συνταγή που θα σου προτείνω και θα με θυμηθείς.

Τα μουστοκούλουρα εκτός από πεντανόστιμα είναι και φοβερά υγιεινά, καθώς η διατροφική τους αξία είναι εξαιρετικά υψηλή. Επομένως αποτελούν την ιδανική επιλογή για εσένα που θες να ξεγελάσεις την πείνα σου με κάτι χορταστικό αλλά συνάμα υγιεινό. Ή για σένα που τα παιδάκια σου ζητούν συνεχώς γλυκό και θες να τους προσφέρεις κάτι καλύτερο από μία σοκολάτα.

Advertisement

Παραδοσιακά πενατνόστιμα μουστοκούλουρα.

Μουστοκούλουρα:Τα υλικά που θα χρειαστείτε και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να πετύχετε αυτή τη νόστιμη μαμαδίστικη συνταγή.

Advertisement

Υλικά:

Advertisement

  • 500 ml μούστο
  • 500 ml ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 1½ κ.γλ. κανέλα σκόνη
  • 1½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • όσο πάρει (γύρω στο 1½ κιλό) αλεύρι για όλες χρήσεις

Μουστοκούλουρα: Εκτέλεση της συνταγής.

  • Για τα τραγανά μουστοκούλουρα ρίχνουμε πρώτα σε μια μπασίνα (μεγάλο μπολ) το μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο. Αραιώνουμε τη σόδα στο κονιάκ. Τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν. Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μούστο.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε στρογγυλά ή ό,τι σχήμα θέλουμε τα μουστοκούλουρα και τα αραδειάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε τα κουλουράκια στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40΄, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.

Παραδοσιακά πενατνόστιμα μουστοκούλουρα.

Αξίζει να γνωρίζεις πως τα δύο βασικά συστατικά του μουστοκούλουρου είναι ο μούστος ή το πετιμέζι  αφού και τα δύο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή του. Ο μούστος αλλά και το πετιμέζι προέρχονται από τα σταφύλια, ένα φρούτο ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Συγκεκριμένα, ο μούστος αποτελεί τον χυμό μετά το πάτημα των σταφυλιών, ενώ το πετιμέζι είναι το σιρόπι που προκύπτει από το βράσιμο του μούστου δηλ. του χυμού των σταφυλιών.

Το σταφύλι, που είναι το κύριο συστατικό του μουστοκούλουρου, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και ευρέως καλλιεργημένα φρούτα στον κόσμο, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά.

Advertisement

Παραδοσιακά πενατνόστιμα μουστοκούλουρα.

Αποτελούν μια καλή επιλογή για το πρωινό σου γεύμα, μπορούν να καταναλωθούν σε περίοδο νηστείας και σαν σνακ ή ενδιάμεσο γεύμα. Μη χάνεις χρόνο λοιπόν, δοκίμασε τα!