nistisima-tsoyrekia-ta-pio-afrata-kai-nostima-tsoyrekia-tis-sarakostis-poy-ginontai-kalytera-apo-ta-kanonika-45411
16:53

Νηστίσιμα τσουρέκια: Τα πιο αφράτα και νόστιμα τσουρέκια της Σαρακοστής που γίνονται καλύτερα από τα κανονικά

16:53
Newsroom

Νηστίσιμα τσουρέκια: Επιθυμείτε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή για νηστίσιμα τσουρεκάκια; Θέλετε να έχετε μία γλυκιά συνταγή να σας συντροφεύει γευστικά για την περίοδο της σαρακοστής; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες από την ακόλουθη συνταγή. Αναλυτικότερα:

Νηστίσιμα τσουρέκια – Εύκολη συνταγή:

Νηστίσιμα τσουρέκια – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 50 γραμμάρια μαγιά νωπή

– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

– 1 ποτήρι χλιαρό νερό

– 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

– 1 ποτήρι σπορέλαιο

– Μαχλέπι

– Κακουλέ

– Ξύσμα πορτοκαλιού

– 2 ποτήρια ζάχαρη

– Μισό ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού

– 2 βανιλιες

Advertisement

Νηστίσιμα τσουρέκια: Εκτέλεση συνταγής

– Βάζουμε στο μπολ 50 γραμμάρια μαγιά νωπή, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1 ποτήρι χλιαρό νερό και 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι.

– Ανακατεύουμε να γίνει χυλός.

– Το σκεπάζουμε για 30 λεπτά.

– Βάζουμε στη λεκάνη μας 1 ποτήρι σπορέλαιο, μαχλέπι, κακουλέ, ξύσμα πορτοκαλιού, 2 ποτήρια ζάχαρη, μισό ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού και 2 βανίλιες.

– Ανακατεύουμε, τα υλικά μας.

– Προσθέτουμε το προζύμι και σιγά – σιγά, ζυμώνοντας περίπου 1,100 γραμμάρια αλεύρι.

– Σταυρώνουμε τη ζύμη και την σκεπάζουμε για 2 ώρες.

– Στη συνέχεια την τοποθετούμε στον πάγκο μας την ζυμώνουμε ξανά.

– Κόβοντας κομμάτια κάνουμε μπαστουνάκια η κορδόνια σχέδιο ό,τι θέλουμε.

– Τοποθετούμε, τα υλικά μας στη λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτα

– Συνεχίζουμε να βάζουμε πάνω λάδι ή γάλα καρύδας και σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά.

Advertisement

Advertisement