Νηστίσιμα τσουρέκια: Τα πιο αφράτα και νόστιμα τσουρέκια της Σαρακοστής που γίνονται καλύτερα από τα κανονικά
Enimerotiko.gr
Συνταγές

Νηστίσιμα τσουρέκια: Τα πιο αφράτα και νόστιμα τσουρέκια της Σαρακοστής που γίνονται καλύτερα από τα κανονικά

Νηστίσιμα τσουρέκια: Επιθυμείτε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή για νηστίσιμα τσουρεκάκια; Θέλετε να έχετε μία γλυκιά συνταγή να σας συντροφεύει γευστικά για την περίοδο της σαρακοστής; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες από την ακόλουθη συνταγή. Αναλυτικότερα:

Νηστίσιμα τσουρέκια – Εύκολη συνταγή:

Νηστίσιμα τσουρέκια – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 50 γραμμάρια μαγιά νωπή
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 1 ποτήρι χλιαρό νερό
– 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
– 1 ποτήρι σπορέλαιο
– Μαχλέπι
– Κακουλέ
– Ξύσμα πορτοκαλιού
– 2 ποτήρια ζάχαρη
– Μισό ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
– 2 βανιλιες

Νηστίσιμα τσουρέκια: Εκτέλεση συνταγής

– Βάζουμε στο μπολ 50 γραμμάρια μαγιά νωπή, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1 ποτήρι χλιαρό νερό και 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
– Ανακατεύουμε να γίνει χυλός.
– Το σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
– Βάζουμε στη λεκάνη μας 1 ποτήρι σπορέλαιο, μαχλέπι, κακουλέ, ξύσμα πορτοκαλιού, 2 ποτήρια ζάχαρη, μισό ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού και 2 βανίλιες.
– Ανακατεύουμε, τα υλικά μας.
– Προσθέτουμε το προζύμι και σιγά – σιγά, ζυμώνοντας περίπου 1,100 γραμμάρια αλεύρι.
– Σταυρώνουμε τη ζύμη και την σκεπάζουμε για 2 ώρες.
– Στη συνέχεια την τοποθετούμε στον πάγκο μας την ζυμώνουμε ξανά.
– Κόβοντας κομμάτια κάνουμε μπαστουνάκια η κορδόνια σχέδιο ό,τι θέλουμε.
– Τοποθετούμε, τα υλικά μας στη λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτα
– Συνεχίζουμε να βάζουμε πάνω λάδι ή γάλα καρύδας και σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα