paradosiaki-syntagi-gia-na-ftiaxete-ta-pio-zoymera-spitika-kempap-65348
13:50

Παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξετε τα πιο ζουμερά σπιτικά κεμπάπ

13:50
Newsroom

Σπιτικά κεμπάπ – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να κάνετε μία σπιτική συνταγή για να εντυπωσιάσετε, τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή για σπιτικά κεμπάπ. Το βέβαιο είναι πως θα εντυπωσιάσετε τα άτομα του οικογενειακού και του φιλικού σας περιβάλλοντος.

Σπιτικά κεμπάπ – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά, καθώς και οι οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

Σπιτικά κεμπάπ – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 1 κιλο κιμά αρνί ή μοσχάρι με αρνί μισό μισό

– 2 κρεμμύδια τριμμένα

– 7 με 8 κλωνιά μαιντανό

– 2 κουταλιές της σούπας ξύδι

– 1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

– 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή πάπρικα γλυκιά η πικάντικη κατά προτίμιση

– Λίγο νερό

– 1/2 κουταλικά του γλυκού πιπέρι καγιέν

– 1 κουταλιά της σούπας μπέκιν πάουντερ (σ.σ. κάνει αφράτα, τα μπιφτέκια)

– Αλάτι

– Πιπέρι

Advertisement

Σπιτικά κεμπάπ – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Τοποθετείστε σε μία λεκάνη τον κιμά, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλάτι και το πιπέρι.

– Ξεκινήστε να ζυμώνετε τα προαναφερθέντα υλικά.

– Ρίξτε σιγά – σιγά και ένα φλιτζάνι του καφέ, νερό.

– Ζυμώστε συνεχόμενα για οκτώ με δέκα λεπτά.

– Σκεπάστε τη ζύμη σας και βάλτε τη στο ψυγείο για περίπου μία με δύο ώρες (σ.σ. εξήντα με εκατόν είκοσι λεπτά).

– Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά, το αντικολλητικό τηγάνι σας.

– Ψήστε κάθε πίτα για τρία με τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά της.

– Σε περίπτωση που το επιθυμείτε, μπορείτε να τα ψήσετε και στη σχάρα.

Advertisement

Advertisement