teleio-ogkraten-me-patates-kotopoylo-kai-mpesamel-sto-foyrno-etoimo-se-20-lepta-18590
09:40

Τέλειο ογκρατέν με πατάτες, κοτόπουλο και μπεσαμέλ στο φούρνο, έτοιμο σε 20 λεπτά

09:40
Newsroom

Πατάτες με κοτόπουλο: Θέλετε να κάνετε μια πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια; Πρόκειται για συνταγή, την οποία μπορείτε να την κάνετε ακόμη και αν έχετε καλεσμένους στο σπίτι σας. Αναλυτικότερα, οι οδηγίες για τη συνταγή:

Υλικά συνταγής

Γενικά υλικά για πατάτες με κοτόπουλο:
– Φιλέτο Στήθος κοτόπουλου. – 1 Κρεμμύδι. – 1 Κόκκινη πιπεριά. – 1 Πράσινη πιπεριά. – 4 κουταλιές της σούπας λάδι. – Μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. – 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα. – 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Για την Σάλτσα μπεσαμέλ:
– 2 κουταλιές αλεύρι. – 3 φλιτζάνια γάλα. – 50 γραμμάρια Βούτυρο. – 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. – 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι.

Advertisement

Για τις Πατάτες:
– 3 πατάτες μεσαίου μεγέθους. – Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. – 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι. – Μισό κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι. – 2 κουταλιές ελαιόλαδο. – 100 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα.

Εκτέλεση συνταγής για πατάτες με κοτόπουλο

– Ξεκινάμε την συνταγή καθαρίζοντας, πλένοντας και κόβοντας τις πατάτες σε χοντρές φέτες. – Μεταφέρετε και στρώνετε τις πατάτες σε ένα πυρέξ και στην συνέχεια ρίχνετε αλάτι, πιπέρια, θυμάρι και ελαιόλαδο. – Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C , για περίπου 20 λεπτά.

Advertisement

– Έπειτα, ρίξτε λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια. – Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κοτόπουλο, που το έχουμε κόψει σε μικρές μπουκιές. – Έπειτα, προσθέστε το κομμένο σε φέτες σκόρδο και στη συνέχεια προσθέστε τη κόκκινη πιπεριά, την πράσινη, το τοματοπολτό, το μαύρο πιπέρι, τη πάπρικα και το αλάτι.

Advertisement

Προετοιμασία για σάλτσα μπεσαμέλ:
– Βάζετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει. – Ανακατεύοντας ρίχνετε το αλεύρι και σταδιακά το γάλα. – Αφήστε να βράσει για 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς.- Στο τέλος ρίχνετε πιπέρι και αλάτι. – Σβήνετε τη φωτιά και αφήστε τη μπεσαμέλ να κρυώσει. – Ρίχνετε στις μισοψημένες πατάτες το κοτόπουλο και απλώνετε καλά. – Στη συνέχεια ρίχνετε τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με μοτσαρέλα.