travichtes-paradosiaki-syntagi-gia-tis-lachtaristes-pites-manis-poy-kaneis-den-mporei-na-toys-antistathei-59355
13:26

Τραβηχτές: Παραδοσιακή συνταγή για τις λαχταριστές πίτες Μάνης που κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί

13:26
Newsroom

Παραδοσιακές πίτες της Μάνης – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να ετοιμάσετε μία πολύ καλή συνταγή για το κολατσιό σας στη δουλειά; Επιθυμείτε να φτιάξετε μία συνταγή που να γεμίζει το δεκατιανό ή το απογευματινό σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε, τα βήματα της συνταγής, η οποία βρίσκεται παρακάτω.

Παραδοσιακές πίτες της Μάνης – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της

Παραδοσιακές πίτες της Μάνης – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– Ένα κιλό λευκό αλεύρι

– Δύο κούπες χλιαρό νερό

– Δύο κουταλιές του γλυκού αλάτι

– Ζάχαρη στα δάχτυλα

– Τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

– Δύο φακελάκια μαγιά

– Λάδι για τηγάνισμα

Advertisement

Παραδοσιακές πίτες της Μάνης – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

– Ζυμώνουμε για να γίνει μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική.

– Πλάθουμε τη ζύμη, ώστε να γίνει μία μπάλα.

– Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο πιάτο.

– Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα έως ότου να διπλασιαστεί.

– Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει.

– Μόλις κάψει καλά παίρνουμε, με τα δάχτυλα μικρές μπάλες ζύμης.

– Τραβάμε την κάθε μπάλα ζύμης, με τις άκρες των δακτύλων μας έως ότου πάρουν ένα οβάλ σχήμα.

– Όταν ροδίσουν, οι πίτες και από τις δύο πλευρές, τις βγάζουμε από το τηγάνι.

– Σερβίρουμε τις πίτες.

Advertisement

* Tip: Αξίζει να αναφερθεί πως οι πίτες τρώγονται τόσο ζεστές, όσο και κρύες.

Advertisement