Advertisement
ΥΓΕΙΑ

9 προπονητής μας δείχνουν ασκήσεις επιτάχυνσης μεταβολισμού για όσους δεν έχουν χρόνο να πάνε γυμναστήριο

11:24
Χριστίνα Προφαντή

Πόσες φορές έχετε πει στον εαυτό σας: “Την επόμενη Δευτέρα, θα πάω στο γυμναστήριο” ή “Θα ξεκινήσω να κάνω ποδήλατο και να τρέχω το πρωί!”, και στη συνέχεια καταλήγετε να αθετείτε αυτήν την υπόσχεση; Το σώμα μας χρειάζεται σωματική
άσκηση για να παραμείνει υγιές. Αλλά είναι δύσκολο να βρούμε αρκετό χρόνο για γυμναστήριο ή άλλες δραστηριότητες: οι δουλειές και τα καθήκοντα στο σπίτι χρειάζονται πολύ χρόνο.

Γι’ αυτό οι προπονητές μας προτείνουν μια σειρά απλών ασκήσεων που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να διατηρήσετε τους μυς σας σε φόρμα.

Advertisement

Αυχένας και ώμοι

Μια ήπια άσκηση για τον αυχένα. Αυτή η άσκηση θα επιστρέψει την ευελιξία στους μύες και θα αφαιρέσει το λίπος κοντά στον 7ο σπόνδυλο.

Advertisement

Advertisement

Μία στατική διάταση για τους μύες των ώμων. Η ένταση στην περιοχή των ώμων έχει αρνητική επίδραση στην όραση και προκαλεί συχνές πονοκεφάλους.

Περιστροφή που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει την λεμφική αποστράγγιση. Αυτή η άσκηση είναι καλή για όσους έχουν τα πρώτα σημάδια δέρματος που κρέμεται.

Advertisement

Πλάτη και κοιλιακοί

Αυτή είναι μια άσκηση για τον θώρακα. Οι μύες σε ένταση σε αυτήν την περιοχή δεν σας επιτρέπουν να αναπνέετε άνετα και να σας κάνουν να λαχανιάζετε. Για να γίνει η άσκηση, χρειάζεστε χαλάκι για γιόγκα ή μια χοντρή κουβέρτα.

Διατάσεις των εσωτερικών και πλευρικών μυών της κοιλιάς. Αυτή η άσκηση αποτρέπει την εμφάνιση λίπους στη μέση.

Advertisement

Γοφοί

Αυτή η στατική άσκηση διατάσεων μπορεί να σας βοηθήσει να τονώσετε το δέρμα στους γοφούς και να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα. Οι γιατροί ισχυρίζονται ότι αυτές οι ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη του πρηξίματος και του πόνου που προκαλείται από έναν καθιστικό τρόπο ζωής.

Κάντε διατάσεις τους μύες της μέσης και τους τετρακέφαλους των ποδιών. Αυτή η άσκηση είναι απαραίτητη για όσους οδηγούν αυτοκίνητο ή περνάνε όλη την ημέρα σε ένα γραφείο.

Ήπια διάταση για γλουτούς και γοφούς.

Κνήμες και πόδια

Πρόκειται για μια στατική άσκηση για το μπροστινό μέρος των γοφών, των κνημών και των ποδιών. Αυτή η άσκηση αφαιρεί το πρήξιμο και τον πόνο από το περπάτημα με ψηλά τακούνια.

Τόνωση του πίσω μέρους των γοφών που είναι ευαίσθητα στην κυτταρίτιδα.

TAGS:
Advertisement