Advertisement
ΥΓΕΙΑ

H διάρροια του ταξιδιώτη: Τα λάθη που κάνουν οι ταξιδιώτες και ευθύνονται για το σύμπτωμα

21:48
Newsroom

Η διάρροια, ένα κοινό παθολογικό πρόβλημα που συνδέεται  με τα ταξίδια, προσβάλλει  30% έως 70% των ταξιδιωτών, ανάλογα με τον προορισμό του ταξιδιού χαρακτηρίζεται από αύξηση της συχνότητας ή της μαλακότητας των κοπράνων (υδαρείς κενώσεις).

Άλλα συμπτώματα, όπως αναφέρει η ειδική παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη στο enimerotiko.gr  μπορεί να περιλαμβάνουν φούσκωμα, ναυτία, έμετο, πόνο στην κοιλιά, κοιλιακές κράμπες, πυρετό, κόπωση, αίμα στα κόπρανα, ευαισθησία εντέρου, ερυγές, αέρια, αίσθημα αυγουλίλας. Τα βακτήρια οι ιοί και τα παράσιτα που επιμολύνουν τρόφιμα είναι τα πιο κοινά αίτια του προβλήματος. Παθογόνοι μικροοργανισμοί που προκαλούν το πρόβλημα είναι το Campylobacter jejuni, η Shigella spp. η Escherichia coli, ο Staphylococcus , ο  Bacillus cereus η Salmonella spp η Aeromonas spp., το Bacteroides fragilis ο νοροϊός, ο ροταϊός, η Giardia, η  Entamoeba histolytica το Cryptosporidium κ.α.

Advertisement

Παρά το γεγονός ότι παράγοντες που αφορούν τις περιοχές προορισμού όπως απουσία καλών αποχετευτικών συστημάτων-συστημάτων ύδρευσης, κακή αποκομιδή σκουπιδιών, φαγητό σε ταβέρνες με ανεπαρκή συστήματα ηλεκτροδότησης ή κακές συνθήκες υγιεινής συνδέονται με το πρόβλημα και δεν δύνανται να αποκατασταθούν πλήρως,  ορισμένες συχνές κακές συνήθειες των ταξιδιωτών συντελούν στην πυροδότηση του προβλήματος και το επιτείνουν. Τέτοιες συνήθειες είναι:

 

Advertisement
Advertisement
TAGS:
Advertisement