Enimerotiko.gr
Κόσμος

Υπέρβαρη 33χρονη έβαλε στόχο να αδυνατίσει, έχασε 208 κιλά και σήμερα είναι μια κούκλα

Θαυματουργή μεταμόρφωση: Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στην σημερινή εποχή που παλεύουν με το πως να χάσουν κιλά και να διατηρήσουν την σιλουέτα τους.

Θαυματουργή μεταμόρφωση: Μέσα από το σόου «Η Ζωή μου στα 280 Κιλά».

Το να μπορέσει κάνεις να χάσει βάρος είναι κάτι που είναι δύσκολο. Όσο μεγαλώνουμε ηλικιακά τόσο το σώμα μας δυσκολεύετε να ανταπεξέλθει. Αυτό γίνετε για πολλούς λόγους. Μερικές συμβουλές για να μπορέσετε να χάσετε βάρος είναι να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής όπως και να κάνετε γυμναστική. Φανταστείτε όμως  την ζωή ενος ανθρώπου που ζυγίζει πάνω από 200 κιλά. Δεν είναι τόσο εύκολο για αυτό το άτομό να κάνει γυμναστική.

Το απίστευτο βάρος της Νίκι οφειλόταν σε εξάρτηση από το φαγητό.

Το σημείο καμπής ήταν όταν η Νίκι είχε προσκληθεί να εμφανιστεί στο τηλεοπτικό σόου «Η Ζωή μου στα 280 Κιλά».

Ο γιατρός αυτός ειδικεύεται σε βαριές περιπτώσεις ανθρώπων με κρίσιμης μορφής παχυσαρκία.

Η Νίκι κατάφερε να χάσει τα 25 κιλά που της είχαν πει οι γιατροί πως πρέπει να χάσει μόνη της για να την αναλάβουν σε λιγότερο από τρεις μήνες και έτσι έγινε δεκτή για την επέμβαση γαστρικής παράκαμψης.

Ωστόσο, ανησυχούσε πως οι κακές συνήθειες θα επανέλθουν και θα έπαιρνε πάλι το βάρος που θα είχε χάσει με τόσο κόπο.

Επίσης, είχε αμφιβολίες κατά πόσο η εγχείριση ήταν ασφαλής.

Η Νίκη εξήγησε: «Νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, ο καλύτερός μου φίλος, ο Μάικλ, έκανε γαστρικό μπαϊπάς και πέθανε. Αυτό με στοιχειώνει.»

Αλλά βρήκε τελικά το θάρρος να προχωρήσει και να υποστεί την εγχείριση.

Θαυματουργή μεταμόρφωση: Έχασε 80 κιλά μέσα σε ένα χρόνο!

Παρόλο που η Νίκη έκανε μια εκπληκτική μεταμόρφωση η ίδια φοβόταν να μην ξανακυλήσει. Έτσι πήρε το θάρρος η ίδια και ήρθε σε επαφή με έναν ψυχολόγο. Αυτός την βοήθησε να ανακαλύψει την ρίζα του προβλήματος. Της έδωσε επίσης τρόπους αντιμετώπισεις για να μην ξανακυλήσει στις κακίες της συνήθειες.

Η Νίκη αντιμετώπισε υποτροπές, που είναι φυσιολογικό όταν προσπαθείς να αντιμετωπίσεις τις επιπτώσεις από αλλαγές στη δίαιτα. Η απότομη μείωση σωματικού βάρους προκαλεί φαινόμενα στέρησης.

Αφού έφτασε να χάνει σχεδόν 160 κιλά από τότε που ξεκίνησε τη θεραπεία, οι γιατροί ενέκριναν την αφαίρεση του δέρματος που είχε παραμείνει στο σώμα της και της θύμιζε την προηγούμενη ακραία κατάστασή της.

Η διαδικασία δεν ήταν εύκολη και τα βάσανά της δεν τελείωσαν εδώ. Μετά την επέμβαση αυτή, παρουσίασε εσωτερική αιμορραγία και μπήκε για τρίτη φορά στο χειρουργείο.

Στο τέλος, όλα εξελίχθηκαν ευνοϊκά και πολύ γρήγορα ανάρρωσε και γύρισε σπίτι της.

Σήμερα νιώθει καλύτερα από ποτέ και είναι ευτυχισμένη. Ζυγίζει 87 κιλά και ακόμη δίνει καθημερινό αγώνα για να διατηρηθεί σε ένα ανεκτό επίπεδο βάρους.

Πρόσφατα παντρεύτηκε τον έρωτα της ζωής της, τον Μάρκους.

Οι διατροφικές διαταραχές είναι μια μάστιγα του δυτικού κόσμου, που απειλεί την υγεία ακόμη και των παιδιών.

Η περίπτωση όμως της Νίκη δεν ήταν απλή, καθώς η κατάστασή της δεν οφειλόταν μόνο σε κακές διατροφικές συνήθειες. Αλλά και σε ψυχολογικούς παράγοντες.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News