i-ilikia-einai-apla-enas-arithmos-94chroni-gymnastria-kanei-akoma-enorgani-san-efivi-kopela-39017
18:08

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός: 94χρονη γυμνάστρια κάνει ακόμα ενόργανη σαν έφηβη κοπέλα

18:08
Newsroom

Η κυρία της φωτογραφίας ονομάζεται Johanna Quaas και είναι 94 ετών με κορμί 20χρονης καθώς γυμνάζεται από παιδί κάνοντας ενόργανη  γυμναστική που κάνει καλό τόσο στο σώμα της όσο και στην ψυχική της εκτόνωση καθώς την καθιστά λιγότερο ευάλωτη σε παθήσεις της ηλικίας της.

Η Johanna Quaas κέρδισε 11 φορές το γερμανικό πρωτάθλημα Senior Citizen

Όταν η Johanna Quaas ήταν 86 ετών δεν πίστευε ποτέ πως θα μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness ως η γηραιότερη γυμνάστρια του κόσμου.

Advertisement

Πώς σχολίασε η Johanna Quaas τη συμμετοχή της στα ρεκόρ Γκίνες

«Εγώ πιστεύω πως με βάζουν στο Guinness γιατί έχω κερδίσει 11 φορές το γερμανικό πρωτάθλημα Senior Citizen» είπε και η αλήθεια είναι πως κι αυτό, το να κερδίζεις δηλαδή 11 φορές σ’ έναν αθλητικό διαγωνισμό αποτελεί κατόρθωμα.

Advertisement

Τα οφέλη της ενόργανης γυμναστικής στα παιδιά

Η ενόργανη γυμναστική είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα που περιλαμβάνει γυμναστικές ακροβατικές ασκήσεις αλλά και στοιχεία χορού με τη χρήση οργάνων.

Advertisement

Σε αγωνιστικό επίπεδο τα όργανα της ενόργανης γυμναστικής για τις γυναίκες είναι: άλμα , ασύμμετροι ζυγοί, δοκός,έδαφος ενώ για τους άνδρες είναι: άλμα ,δίζυγο, μονόζυγο,έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι. Συμπληρωματικό όργανο της ενόργανης γυμναστικής είναι και το τραμπολίνο.

Τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα τους, μαθαίνουν να το ελέγχουν και να απολαμβάνουν την κίνηση που προέρχεται από βιωμένες δραστηριότητες της καθημερινότητας τους. Αντιλαμβάνονται το χώρο και το σώμα τους σε αυτόν, αποκτούν και αναπτύσσουν ισορροπία και δύναμη, ενισχύουν και αναπτύσσουν την ευλυγισία τους. Μαθαίνουν να εκφράζονται δημιουργικά μέσα από το σώμα τους με τη βοήθεια της μουσικής και του χορού, να εξελίσσουν τη φαντασία τους και φυσικά να διασκεδάζουν!

Επιπλέον διοχετεύουν την ενεργητικότητα τους με τρόπο δημιουργικό και άκρως ωφέλιμο τόσο για το σώμα τους όσο και για το πνεύμα τους. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ποικίλες και ελκυστικές δραστηριότητες κίνησης οι οποίες τους επιτρέπουν όχι μόνο, να επαναλαμβάνουν αλλά και να εξελίσσουν προηγούμενες κινητικές τους εμπειρίες, προβαίνοντας σε νέες εξερευνήσεις των δυνατοτήτων τους.

Advertisement

https://www.instagram.com/p/B_aoVNigXra/?utm_source=ig_embed

Η Johanna Quaas είναι η καλύτερη απάντηση στο ότι η γυμναστική δεν γνωρίζει ηλικία

Γεννημένη στη Γερμανία το 1925, η Quaas μπήκε στη γυμναστική από κοριτσάκι. Το μακρινό 1934 συμμετείχε στον πρώτο διαγωνισμό. Από τότε, μέχρι και σήμερα γυμνάζεται στο ίδιο αθλητικό κέντρο. Το 1963 παντρεύτηκε τον προπονητή της και μαζί του απέκτησε 3 κόρες. Το 2012, οπότε και μπήκε στο Guinness άρχισε να γίνεται διεθνώς γνωστή χάρη σε video’s στο ΥouTube τα οποία έγιναν μέσα σε εξωφρενικά λίγο χρόνο, viral των 3 εκατομμυρίων views.

Δείτε το βίντεο με την  Johanna Quaas

https://youtu.be/o625rylh3bY

Advertisement

Η αγάπη στην ζωή και η δύναμη ψυχής κάνει θαύματα

Η αξιολάτρευτη κυρία Johanna προπονείται καθημερινά και πάντα βρίσκει χρόνο για τη γυμναστική της. Οι σωματικές τις ικανότητες σίγουρα φανερώνουν ένα μεγάλο, σπάνιο ταλέντο. Είναι 94 ετών, ασύλληπτο το πόσο καλές αντοχές έχει. Σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό όμως. Το πιο σπουδαίο και αξιοζήλευτο γνώρισμα αυτής της γυναίκας είναι η θέλησή της και η αγάπη της, όχι μόνο για την ενόργανη, αλλά για τη ζωή την ίδια.

Πώς μπαίνει κάποιος στα ρεκόρ Γκίνες

Από τον Αύγουστο του 1954, όταν και εκδόθηκε το πρώτο Guinness Book of Records, χιλιάδες άνθρωποι και ζώα έχουν παρελάσει από τις σελίδες του και εκατομμύρια άλλοι έχουν θαυμάσει τους ανθρώπινους άθλους.

Αν θέλει λοιπόν κάποιος να ζήσει τη μαγεία της κατάρριψης ενός παγκοσμίου ρεκόρ, τα πράγματα είναι απλούστερα απ’ όσο ενδεχομένως θα περίμενε.

Η συμμετοχή για κατάρριψη κάποιου από τα ρεκόρ είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους.

Πρώτο βήμα: εγγραφή και αίτηση συμμετοχής

Το πρώτο βήμα για ένα πολυπόθητο πιστοποιητικό του θεσμού είναι η εγγραφή του υποψηφίου και η κατάθεση της σχετικής φόρμας στην ιστοσελίδα του Guinness World Records.

Δεύτερο βήμα: πρόσκληση κριτή στην προσπάθεια του υποψηφίου

Για να κατοχυρωθεί το ρεκόρ και να είναι επίσημα έγκυρο, ένας κριτής από την επιτροπή των Γκίνες θα πρέπει να παραστεί στην απόπειρα κατάρριψης του ρεκόρ. Διάφορα πακέτα παροχών και επιδικάσεων παρέχονται, προσφέροντας στον υποψήφιο άμεση επαλήθευση και κατακύρωση του ρεκόρ του. Το μόνο που μένει για τον υποψήφιο είναι να επιλέξει ένα από τα πακέτα, με τις τιμές των πακέτων να ποικίλουν ανάλογα με την τοποθεσία και τον αριθμό των ρεκόρ.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να καταρρίψετε όντως το ρεκόρ που δοκιμάζετε και να μπείτε στο βαρύτιμο βιβλίο.