antras-meta-apo-2-mines-se-koma-sikonetai-na-filisei-ti-gynaika-toy-kai-sygkinei-to-diadiktyo-38051
17:04

Άντρας μετά από 2 μήνες σε κώμα σηκώνεται να φιλήσει τη γυναίκα του και συγκινεί το διαδίκτυο

17:04
Newsroom

Η αγάπη είναι μια λέξη τόσο απλή και τόσο μεγαλειώδης. Αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της εξελικτικής μας πορείας συνυφασμένο μέσα από μια σειρά πολλαπλών συναισθημάτων.

Η αγάπη περιγράφεται ως ένα ισχυρό συναίσθημα που περικλείει με ένα μοναδικό τρόπο την αυταπάρνηση και την ανιδιοτέλεια. Στις σχέσεις των ανθρώπων ορίζεται μέσα από εκδηλώσεις στοργής, αφοσίωσης, συμπόνιας και θυσίας πολλές φορές.

Η αληθινή αγάπη δεν περιέχει κανένα ίχνος εγωισμού. Είναι απαλλαγμένη από κάθε είδους μνησικακία. Η δύναμη της είναι τόσο καταλυτική που διαμορφώνει και καθορίζει κάθε είδους σχέση προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική. Είναι εκείνη η δύναμη που μας οδηγεί στην Πίστη και στην Θέληση για την ίδια την Ζωή.

Advertisement

Είναι η εφαλτήριος δύναμη που οδηγεί στην ευτυχία και στην αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων. Το αίσθημα της ψυχικής ευφορίας είναι βάλσαμο για κάθε ψυχή που παλεύει να βρει το δικό της φως, το δικό της μονοπάτι.

Καλλιεργώντας την αγάπη στην ζωή μας, μας κάνει σίγουρα καλύτερους ανθρώπους και κατά συνέπεια ζούμε πληρέστερα. Οι σχέσεις των ανθρώπων γίνονται πιο βαθιές και πιο ουσιαστικές.

Η αγάπη μπορεί να κάνει τα πάντα

Αυτό αποδεικνύει και ο Τζόναθαν-Τζόνι Γκραντ, ένας άνδρας που έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος, αλλά η αγάπη της γυναίκας του και η θέλησή του για ζωή, τον έκαναν και πάλι δυνατό. Ο Τζόναθαν τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια ενός τροχαίου ατυχήματος που συνέβη μόλις μερικές ημέρες πριν από την 5η επέτειο του γάμου του. Το τραγικό συμβάν του προκάλεσε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη και τον άφησε σε κώμα.

Advertisement

Advertisement

Ο Τζόνι και η σύζυγός του η Λάουρα, δεν το έβαλαν κάτω γιατί η αγάπη κάνει θαύματα

Μετά από 2 μήνες, ξύπνησε από το κώμα και λίγο αργότερα άρχισε να ανακάμπτει. Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι, μιας και αμφέβαλλαν για το αν θα ξυπνήσει ποτέ ή αν θα καταφέρει να κινηθεί ξανά. Πίστευαν πως είχε μόλις 10% πιθανότητες να επιβιώσει.

Η αγάπη νικά ακόμη και το κώμα

Σύμφωνα με μια δήλωση: «Μέσω της εντατικής φυσικοθεραπείας στο κέντρο αποκατάστασης Navy SEAL του Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, ο Τζόναθαν ανακτά αργά τον έλεγχο των κινήσεών του. Αν και εξακολουθεί να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει τις φωνητικές του χορδές, επικοινωνεί ψιθυρίζοντας με τη γυναίκα του. 4 μήνες μετά τη ζοφερή πρόγνωση, ήταν σε θέση να σηκωθεί και να φιλήσει τη Λάουρα.»

Η γλυκιά στιγμή απαθανατίστηκε και αργότερα δημοσιεύθηκε από τη Λάουρα στο Instagram. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως το βίντεο έγινε διάσημο και υπήρξαν πολλά θετικά σχόλια.

Advertisement

Δείτε παρακάτω, το συγκινητικό  βίντεο -απόδειξη αγάπης- του Τζόναθαν και της Λάουρα

https://www.instagram.com/p/BWbb6JMDWuH/?utm_source=ig_embed

Πολλοί χρήστες του Instagram σχολίασαν θετικά τη δημοσίευση της Λάουρα. Ορισμένα σχόλια είναι τα εξής: «Με έκανε να κλάψω. Ένας άνδρας που αποτελεί έμπνευση με το κουράγιο του να επιβιώσει και μια σύντροφος που τον καταλαβαίνει και τον υποστηρίζει. Σε ευχαριστώ Λάουρα για αυτό που είσαι.», «Κλαίω, αυτό είναι τόσο όμορφο».

Αυτό το διάστημα υπάρχει η καμπάνια «GoFundMe», ώστε ο κόσμος να βοηθήσει το ζευγάρι να ανταπεξέλθει στους ακριβούς λογαριασμούς του νοσοκομείου.

Advertisement