kathe-mera-ginomai-kai-cheirotera-i-teleytaia-synenteyxi-toy-gianni-florinioti-10-meres-prin-ton-thanato-toy-157820
18:45

«Κάθε μέρα γίνομαι και χειρότερα»: Η τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Φλωρινιώτη 10 μέρες πριν τον θάνατό του

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης, χθες, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο “Σωτηρία” λόγω αναπνευστικών προβλημάτων. Ο θάνατος του διάσημου τραγουδιστή προκάλεσε απίστευτη θλίψη στο οικείο περιβάλλον του και στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς μαζί του χάθηκε και ένα μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής μουσικής σκηνής. Δέκα μέρες πριν τον αιφνίδιο θάνατο του, ο πολύ γνωστός  τραγουδιστής είχε παραχωρήσει μια συνέντευξη στην εκπομπή “Super Κατερίνα”, όπου είχε αναφερθεί στην επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας του.

Γιάννης Φλωρινιώτης: Τα όσα είπε στην τελευταία του συνέντευξη

«Αυτή την εποχή, έχω μεγάλο πρόβλημα με την υγεία μου. Εκεί που ήμουν μια χαρά, εκεί που τα έδινα όλα, κάθε μέρα γίνομαι και χειρότερα. Προσπαθώ τώρα με βότανα, βιταμίνες, από μόνος μου, να κάνω ό,τι μπορώ για να είμαι ο Γιάννης που ήμουν παλιά», ανέφερε αρχικά ο γνωστός τραγουδιστής.

Advertisement

«Πέρυσι ήταν να πάμε στην Κύπρο για μια παράσταση, πήγαμε, κάναμε 2-3 πρόβες, πήγα στο ξενοδοχείο, με έπιασε ένας πόνος στην πλάτη, αλλά θεώρησα ότι ήταν ψύξη. Πήρα στη ρεσεψιόν να πάρουν το ΕΚΑΒ, με πήγαν στο νοσοκομείο κι εκεί μου είπαν ότι δεν είναι ψύξη. Μου είπαν ότι είμαι σε πολύ κακή κατάσταση, τους ζήτησα να πηγαίνω στη δουλειά μου και να πάω στο νοσοκομείο για τη θεραπεία, αλλά μου είπαν ότι δεν γίνεται», πρόσθεσε ακόμα σε σχέση με την υγεία του.

«Προτιμώ να πεθάνω πάνω στην πίστα ή στην αυλαία, παρά εδώ μέσα»

Σε μετέπειτα δηλώσεις του στην συνέντευξη, ανέφερε ότι δεν φοβόταν τον θάνατο και εξέφρασε την επιθυμία να αφήσει την τελευταία του πνοή επί της σκηνής.

Advertisement

«Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Προτιμώ να πεθάνω πάνω στην πίστα ή στην αυλαία, παρά εδώ μέσα. Η αλήθεια είναι ότι τις δύο μέρες που δουλέψαμε τα Χριστούγεννα, έκανα μεν το πρόγραμμά μου, ένα πρόγραμμα φανταστικό, αλλά άρχισα να λαχανιάζω. Δεν προλάβαινα να πάρω ανάσα. Δεν μπορούσα να τραγουδήσω σωστά και ζήτησα να σταματήσω», επισήμανε χαρακτηριστικά .

Advertisement

Τέλος μας πληροφόρησε πως: «Από 14 χρονών τραγουδάω, έχω συνηθίσει με κόσμο, δεν μπορώ να είμαι μόνος μου. Τραγουδάω 62 χρόνια, είμαι 76 χρονών. Όταν γύρισα από την Κύπρο, η κόρη μου ρώτησε έναν γιατρό τι έχω, αν είναι σοβαρό και της είπε ότι είναι πολύ σοβαρό και είναι καλύτερο να με πάρουν να πεθάνω στο σπίτι. Δεν έχω παράπονο ούτε από την καριέρα, ούτε από την προσωπική μου ζωή. Ό,τι φαντάστηκα, ό,τι θέλω να κάνω, μου δόθηκε απλόχερα και πιο πολύ η αγάπη του κόσμου».

Ακολουθεί απόσπασμα της τελευταίας του συνέντευξης παρακάτω:

Advertisement