eicha-kako-proaisthima-sygklonizei-o-patrinos-iroas-nayagosostis-poy-esose-6chrono-koritsaki-apo-vevaio-pnigmo-158091
17:59

«Είχα κακό προαίσθημα»: Συγκλονίζει ο Πατρινός ήρωας ναυαγοσώστης που έσωσε 6χρονο κοριτσάκι από βέβαιο πνιγμό

Πατρινός ναυαγοσώστης: Μια “σχεδόν τραγωδία” σημειώθηκε σε ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα στη Ζάκυνθο, όταν ένα 6χρονο κοριτσάκι κινδύνεψε να πνιγεί στην πισίνα του ξενοδοχείου. Ευτυχώς, ο Αλέξης Βασιλόπουλος, ένας ναυαγοσώστης από την Πάτρα, ήταν παρόν στην ίδια ξενοδοχειακή μονάδα στο Καλαμάκι της Ζακύνθου και εντόπισε άμεσα το παιδί και επενέβη για να το σώσει από τον πνιγμό. Το κοριτσάκι είχε ξεφύγει από την επίβλεψη της μητέρας του και είχε βυθιστεί στο νερό της πισίνας. Ο Αλέξης Βασιλόπουλος αντέδρασε άμεσα και ευτυχώς μπόρεσε να σώσει το κοριτσάκι.

Πατρινός ναυαγοσώστης: Τα όσα δήλωσε μετά το συμβάν

«Κατά την διάρκεια της υπηρεσίας μου και ενώ βρισκόμουν επάνω στην γέφυρα παρατήρησα ότι δύο παιδάκια είχαν ξεφύγει της προσοχής της μητέρας τους, με αποτέλεσμα το ένα να βρίσκεται μπροστά στις σκάλες της πισίνας που το βάθος του νερού, είναι 1.40», ανέφερε αρχικά ο “καθημερινός αυτός ήρωας”, ενώ στην συνέχεια επισήμανε πως: «Το άλλο είχε φθάσει μπροστά από την γέφυρα που το νερό έχει βάθος 1,80. Δεν πήρα τα μάτια μου πάνω από τα παιδιά, έχοντας κακό προαίσθημα…Το μικρότερο παιδί, 6 ετών, βούτηξε χωρίς κανένα βοήθημα. Κουνούσε τα χέρια του και κάποια στιγμή που το κεφάλι του έφθασε στην επιφάνεια έβγαλε έναν πνιχτό ήχο. Αντιλήφθηκα πως ήταν σε εξέλιξη σιωπηλός πνιγμός και χωρίς να χάσω χρόνο, αφού έλεγξα τη γέφυρα πήδησα από πάνω για να κερδίσω χρόνο.Έπιασα το παιδί και το έβγαλα στην επιφάνεια. Είχε τρομάξει αρκετά»

Advertisement

Τι προτρέπει όλους τους γονείς να κάνουν;

Ο Αλέξης Βασιλόπουλος, με αφορμή αυτό το περιστατικό , ευχαρίστησε δημόσια τον εκπαιδευτή του, κ. Βασίλη Χατζόπουλο, και τόνισε την ανάγκη που έχουν οι γονείς μικρών παιδιών να τα επιβλέπουν πάντα. Επισήμανε ότι ο κίνδυνος παραμονεύει και υπογράμμισε τη σημασία της προσοχής και της φροντίδας για την ασφάλεια των μικρών παιδιών.

Ακολουθεί βίντεο παρακάτω :

Advertisement

Advertisement