eipe-ayto-poy-den-ithelan-n-amp-8217-akoysoyn-oi-drastes-katapeltis-i-eisaggeleas-sti-diki-toy-alki-amp-8220-de-tha-sas-aresei-amp-8221-157757
18:27

Είπε αυτό που δεν ήθελαν ν’ακούσουν οι δράστες: Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη του Άλκη “Δε θα σας αρέσει”

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Η εισαγγελέας της δίκης Κυριακή Κλιάμπα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, άρχισε την αγόρευση της για τη δίκη της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού. Η εισαγγελέας ζήτησε από τους παράγοντες της δίκης να μην τη διακόψουν καθώς θα γίνουν αναφορές σε πράγματα που μπορεί να είναι δυσάρεστα, και να σεβαστούν τον ρόλο της ώστε η διαδικασία να προχωρήσει το όσο πιο ομαλά γίνεται.

Η ίδια αναφέρθηκε σε μια δύσκολη και συναισθηματικά επώδυνη υπόθεση, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία και δεδομένα. Μίλησε για 12 οικογένειες που θα υποφέρουν, καθώς και για τρεις ακόμα οικογένειες, από τις οποίες η μία αναμένεται θα υποφέρει για μια ολόκληρη ζωή. Φαίνεται ότι αναφέρεται στην οικογένεια του Άλκη Καμπανού, η οποία θα αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις από αυτήν την τραγική γεγονότα.

Advertisement

Εισαγγελέας καταπέλτης για την δολοφονία του Αλκή:

Σύμφωνα με το Thestival, η εισαγγελέας ήταν αυστηρή και κατηγορηματική σχολιάζοντας τις καταθέσεις των κατηγορουμένων και τα όσα άφησαν να εννοηθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης σχετικά με τον Άλκη Καμπανό και τους φίλους του. Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους ακούγονταν με το κεφάλι τους σκυφτό.

Επισήμανε ότι η επίθεση διάρκειας 40 δευτερολέπτων δεν ήταν αποτέλεσμα τυχαιότητας, αλλά είχε προηγουμένως προγραμματιστεί και οργανωθεί. «Θα αντιληφθείτε τον δόλο των κατηγορουμένων σε βάρος των θυμάτων»,τόνισε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Η κατάθεση του πατέρα του

Αναφερόμενη στην κατάθεση του πατέρα του Άλκη, η εισαγγελέας επισήμανε ότι αυτή έδωσε την αληθινή διάσταση του επεισοδίου.

Advertisement

Ο πατέρας του Άλκη, στην κατάθεσή του, είχε χαρακτηρίσει το συμβάν ως “ανορθόδοξο πόλεμο”. «Είναι το πεδίο μάχης με μη συμβατικά μέσα και τακτική», τόνισε η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα.

Όπως είπε, ο πατέρας του άτυχου νέου περιέγραψε τον τρόπο που ενεργούσαν οι κατηγορούμενοι.

«Δεν είχε καθόλου άδικο όταν μίλησε για στρατιωτική πειθαρχία. Συνέχισαν να τον χτυπούν με λυσσαλέο μίσος. Η εκδίκηση, η ικανοποίηση ότι η κτηνωδία, όπως κατέθεσε η μητέρα του Άλκη, είχε ολοκληρωθεί», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Advertisement

Η εισαγγελέας συνέχισε αναφέροντας ότι ζητήθηκε από τον Αριστείδη Καμπανό να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο ο γιος του βρισκόταν σε εκείνο το σημείο το μοιραίο βράδυ. Επίσης, τόνισε ότι υπήρξε προσπάθεια να αποδείξει στο δικαστήριο ότι ο Άλκης και οι φίλοι του ήταν οργανωμένοι και όχι απλά φίλαθλοι. «Είναι ντροπή ή μεμπτό να γνωρίζει κάποιος τον πρόεδρο του Άρη ή κάποιας άλλης ομάδας; Είναι ντροπή ή ενοχή να περιδιαβαίνει ένας νέος στην περιοχή της ομάδας του; Έχουμε λησμονήσει τι σημαίνει νιάτα»,επισήμανε η κ. Κλιάμπα.

Η εισαγγελική αναφορά για τους κατηγορούμενους:

Για τους κατηγορούμενους ανέφερε πως «Ήταν αρματωμένοι σαν αστακοί. Επέδειξαν άκρατο μίσος και πειθαρχία σε ένα σχέδιο εξόντωσης. Κανένας οργανωμένος δεν κυκλοφορεί “γυμνός”. Όλοι οι οργανωμένοι είναι εξοπλισμένοι»,ενώ τόνισε ακόμη ότι, «Οι πέντε νέοι (σ.σ. παρέα του Άλκη) δεν είχαν τίποτα πάνω τους παρά μόνο ένα αναψυκτικό που το μοιράστηκε ο Άλκης με έναν από τους φίλους του».

Η εισαγγελέας, σχολιάζοντας τις καταθέσεις των φίλων του Άλκη, επεσήμανε ότι οι κατηγορούμενοι«ήθελαν να σκοτώσουν Αρειανό και αυτό έκαναν».

Η εισαγγελέας συνεχίζει την αγόρευσή της και προβλέπεται ότι θα διαρκέσει για 10 ώρες, όπως είχε ανακοινώσει καιεκ των προτέρων.

Advertisement