aimatiri-katadioxi-sti-larisa-nekros-20chronos-se-katadioxi-apo-astynomikoys-ligoys-mines-meta-tin-apofylakisi-toy-146721
17:27

Αιματηρή καταδίωξη στη Λάρισα: Νεκρός 20χρονος σε καταδίωξη από αστυνομικούς λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή του

17:27
Ορφέας

Τραγωδία σημειώθηκε στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, κοντά στη Λάρισα, όταν ένας αλλοδαπός νεαρός, μόλις 20 ετών, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας άγριας καταδίωξης. Όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν το όχημα στο οποίο επέβαινε ο νεαρός και του έκανα σήμα να σταματήσει . Ωστόσο, αντί να συμμορφωθεί με την εντολή, αύξησε τη ταχύτητα του αυτοκινήτου του και ξεκίνησε μια απεγνωσμένη προσπάθεια απόδρασης.

Ο μοιραίος επίλογος της ζωής του 20χρονου αλλοδαπού συνέβη σε ένα απομακρυσμένο επαρχιακό δρόμο, στην περιοχή Μοσχοχώρι. Οι πυροβολισμοί από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της καταδίωξης είχαν ως μοιραία συνέπεια να χάσει τη ζωή ο νεαρός.

Advertisement

Το χρονικό της υπόθεσης

Η αλυσίδα των τραγικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, σε μια περιοχή έξω από τη Λάρισα. Αρχικά, η αστυνομία έλαβε πληροφορίες για ένα κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας Nissan, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο και κινούνταν στο ρεύμα προς τη Θεσσαλονίκη στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Αμέσως ακολούθησε καταδίωξη από τα διόδια του Μοσχοχωρίου, όμως ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος αρνήθηκε να σταματήσει κατά τη διάρκεια των σημάτων που του έδιναν οι αστυνομικοί. Διέσχισε τη Λάρισα και φθάνοντας στην περιοχή της Γυρτώνης, βγαίνοντας από την εθνική οδό, πραγματοποίησε μια αναστροφή και εισήλθε ξανά στην Παρακείμενη οδό της εθνικής (ΠΑΘΕ), αυτή τη φορά στο ρεύμα προς την Αθήνα.

Advertisement

Συνεχίζοντας τη διαφυγή του, μετά τη Λάρισα, ο νεαρός οδηγός εγκατέλειψε τον αυτοκινητόδρομο και προτίμησε να κινηθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ τα αστυνομικά οχήματα συνέχιζαν την καταδίωξη. Τελικά, εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα έξω από το χωριό Μοσχοχώρι, καθώς συγκρούστηκε με έναν τοίχο, και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει με τα πόδια.

Advertisement

Αργότερα και υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ένας αστυνομικός φέρεται να τον

πυροβόλησε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο νέος να χάσει την ζωή του.

Ο νεαρός είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί

Σύμφωνα με αναφορές του onlarissa.gr, ο εκλιπών ήταν ένας 20χρονος αλλοδαπός πακιστανικής καταγωγής. Ο νεαρός είχε απελευθερωθεί τον περασμένο Μάρτιο, αφού είχε καταδικαστεί για κακουργηματική δραστηριότητα σχετικά με τη διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργμάτων Θράκης είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ποινή φυλάκισης 46 μηνών και 20 ημερών «για παραλαβή από τα Ελβετικά σύνορα της χώρας πολιτών τρίτης χώρας χωρίς δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος με σκοπό προώθησης σε αυτή, κατά συρροή, εκ κερδοσκοπίας και με κίνδυνο για άνθρωπο, απείθεια, οδήγηση χωρίς σχετική άδεια ικανότητας, παράνομη είσοδο στη χώρα».

Advertisement

φωτογραφία εξωφύλλου: πλάνα αρχείου