chamogelaei-apo-psila-i-karolain-i-apofasi-gia-tin-mikri-lydia-poy-amp-8220-teleionei-amp-8221-ton-mpampi-apo-ti-zoi-tis-250041
10:26

«Χαμογελάει» από ψηλά η Καρολάιν: Η απόφαση για την μικρή Λυδία, που “τελειώνει” τον Μπάμπη από τη ζωή της

10:26
Γιώτα Κορώνα

Την περασμένη ημέρα ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη μικρή Λυδία, κόρη, της δολοφονημένης από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, Καρολάιν Κράουτς. Πραγματοποιήθηκε επίσης η νομική αλλαγή του επωνύμου της, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας Κράουτς, κ. Θανάσης Χαρμάνης, σε συνέντευξή του στο gegonota.news.

Το νέο επίθετό της μικρής Λυδίας, αντικατέστησε το προηγούμενο, αναδεικνύοντας έτσι το δεσμό της με την αγαπημένη της μητέρα.

Λυδία

Advertisement

Σε άλλη εξέλιξη, το νεαρό κορίτσι πλέον διαμένει μόνιμα στις Φιλιππίνες.

«Μια διαδικασία τελείωσε και ηταν σαφές ότι το παιδί θα άλλαζε το επίθετό του», υπογράμμισε ο κ. Χαρμάνης.

Advertisement

Από την ημέρα του Ιουνίου του 2021, κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης της Καρολάιν, αποκάλυψαν την επιθυμία να αλλάξουν το όνομα της μικρής. Το γεγονός ότι ο φυσικός της πατέρας είχε δολοφονήσει τη μητέρα της έκανε σαφές σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι η μικρή έπρεπε να απομακρυνθεί από την ελληνική επικράτεια.

Advertisement

Λυδία

Οι γονείς της Καρολάιν επιθυμούσαν όχι μόνο να δώσουν στην εγγονή τους μια νέα ζωή μακριά από την Ελλάδα, αλλά και να αλλάξουν το επίθετό της, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία σύνδεση με τον πατέρα της, ο οποίος καταδικάστηκε για το φονικό στα Γλυκά Νερά.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο πατέρας της, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, διέπραξε το φονικό ενώ η μικρή Λυδία παρακολουθούσε, ενώ για έξι εβδομάδες παραπλάνησε τις αρχές και την οικογένεια του θύματος, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι ο θάνατος της συζύγου του ήταν αποτέλεσμα διαρρήξεων και όχι ενός προμελετημένου εγκλήματος.

Advertisement

Πήρε την πιο σκληρή απόφαση: Ο πατέρας της Κάρολαϊν αλλάζει για πάντα η ζωή της μικρής Λυδίας μετά από αυτό

Η μικρή Λυδία, η κόρη της Καρολάιν Κράουτς, που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ζει μόνιμα στις Φιλιππίνες μαζί με τη γιαγιά της και την οικογένεια της θείας της.

Η μητέρα της Καρολάιν που έχει την αποκλειστική επιμέλεια της μικρής έχει αποφασίσει ότι θα αποκόψει το παιδί από την πατρογονική του οικογένεια και ό,τι συνδέεται με τη δολοφονία της μητέρας του, για να μην πληγωθεί στο μέλλον.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς στην εκπομπή «Το Πρωινό», η σύζυγός του έχει απευθυνθεί σε δικαστήριο των Φιλιππίνων και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να αλλάξει επώνυμο η μικρή Λυδία και να πάρει το επώνυμο της αείμνηστης μητέρας της, δηλαδή Κράουτς.

Advertisement

«Η Σούζαν θα αλλάξει το επώνυμο της Λυδίας από Αναγνωστοπούλου σε Κράουτς. Ακόμα κι αν είχε μείνει στην Ελλάδα θα το έκανε αυτό. Ως μοναδική κηδεμόνας της Λυδίας έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να το πράξει βάσει της ελληνικής νομοθεσίας κι επειδή το επώνυμο του πατέρα της θα μπορούσε να είναι ντροπιαστικό, είχε κάθε λόγο να το κάνει», είπε ο πατέρας της Καρολάιν.

Όπως εξήγησε η αλλαγή του επωνύμου της Λυδίας είναι πέρα από την αρμοδιότητα ενός ελληνικού δικαστηρίου πια.

Όσο για τις επαφές που έχει η μικρή με τους παππούδες της από την πλευρά του πατέρα της, ο Ντέιβιντ Κράουτς ξεκαθάρισε πως είναι ανύπαρκτες.

«Οι παππούδες θα μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση σε ελληνικό δικαστήριο και να απαιτήσουν από τη Σούζαν να συμμορφωθεί με την απόφαση του οικογενειακού δικαστηρίου. Στη συνέχεια, θα εναπόκειται στο ελληνικό δικαστήριο να επιδώσει κλήση στη Σούζαν για να απαντήσει στην καταγγελία. Η κλήση πρέπει να παραδοθεί στη Σούζαν, η οποία πιθανότατα θα την έριχνε στα σκουπίδια, όπως κι εγώ. Εάν το ελληνικό δικαστήριο αποφασίσει να προχωρήσει την υπόθεση θα έπρεπε να οριστεί ημερομηνία για να εμφανιστεί η Σούζαν στο δικαστήριο για να εξηγήσει γιατί δε συμμορφώνεται με την απόφαση του οικογενειακού δικαστηρίου. Εάν δεν παρευρεθεί το δικαστήριο δε θα μπορούσε να τη συλλάβει στις Φιλιππίνες, καθώς δεν έχει δικαιοδοσία εκεί. Αν ήμουν ο δικηγόρος των παππούδων, η συμβουλή που θα τους έδινα είναι: “απλά ξεχάστε το”. Ελπίζω ότι αυτό ξεκαθαρίζει ορισμένα σημεία», κατέληξε ο πατέρας της Καρολάιν.