ekane-toys-epidesmoys-thilia-kai-kremastike-apo-mia-vida-ayta-eginan-sto-keli-toy-39chronoy-matheytike-i-alitheia-246843
13:07

Έκανε τους επιδέσμους θηλιά και κρεμάστηκε από μία βίδα: Αυτά έγιναν στο κελί του 39χρονου, μαθεύτηκε η αλήθεια

13:07
Ορφέας

Από πληροφορίες του newsit.gr αποκαλύπτονται οι λεπτομέρειες πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας του 39χρονου δολόφονου της Κυριακής, στη φυλακή των Αγίων Αναργύρων, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της δικογραφίας.

Το χρονικό της υπόθεσης:

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα έγγραφα και την ιατρική του καταγραφή, το πρωί της Κυριακής, 7 Απριλίου 2024, ο εν λόγω καταδικασμένος ανακάλυψε μια ευκαιρία για να προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του ενώ βρισκόταν στο κελί του με άλλους τρεις κρατούμενους. Από το κρεβάτι του κατευθύνθηκε προς το μπάνιο, όπου αφαίρεσε τους επιδέσμους από το κεφάλι και τον λαιμό του, τους οποίους είχαν τοποθετήσει οι γιατροί, και προσπάθησε να απαγχονιστεί, χρησιμοποιώντας μια βίδα ως σημείο ανάρτησης.

Advertisement

Η προσπάθεια του για αυτοκτονία διακόπηκε απότομα όταν υπέστη ανακοπή, αλλά γρήγορα αντιλήφθηκαν την κατάστασή του οι φύλακες, βρίσκοντάς τον αναίσθητο δίπλα στο ντους. Αμέσως παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και, ευτυχώς, κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν πριν τη μεταφορά του στο Αττικό νοσοκομείο, όπου παραμένει υπό διασωλήνωση.

Η ανταπόκριση των φυλακών Κορυδαλλού στο επείγον περιστατικό ήταν άμεση, με την εφαρμογή των αντίστοιχων πρωτοκόλλων πρώτων βοηθειών, ενώ η κατάσταση του δράστη προκάλεσε συναγερμό στις αρμόδιες αρχές. Παράλληλα, οι καταθέσεις δύο ψυχιατρών που εξέτασαν τον δράστη αποκαλύπτουν ότι εκδήλωσε χειριστικές συμπεριφορές, προσθέτοντας ακόμη ένα επίπεδο πολυπλοκότητας στην υπόθεση.

Advertisement

Όλο το χρονικό μέσα από τις καταθέσεις

Όπως προκύπτει, από τα επίσημα έγγραφα και τις καταθέσεις των υπαλλήλων του Κορυδαλλού που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε, το φρικαλέο σκηνικό, άγριο ξημέρωμα, στις φυλακές Κορυδαλλού, ξεδιπλώνεται ως εξής. «Ο ανωτέρω κρατούμενος, είχε τοποθετηθεί στον ΕΧ , Ε’ πτέρυγα και μετά από εντολή αρχιφύλακα γινόταν έλεγχος στο κελί του κάθε 20 λεπτά. Περί ώρα 00:25, εντοπίστηκε να είναι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, αφού είχε προσπαθήσει να κρεμαστεί με αυτοσχέδια θηλιά που είχε φτιάξει από τους επιδέσμους που είχε στο κεφάλι για ιατρικούς λόγους, τους οποίους είχαν τοποθετήσει σε νοσοκομείο καθώς και τραυματιστεί κατά την σύλληψη του και έφερε κατά την είσοδο του στη φυλακή και την είχε στηρίξει σε μία βίδα. Άμεσα έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την μεταφορά του όπου μετέβη με πολύ αδύναμο σφυγμό. Το Α.Τ κατέσχεσε την ιατρική γάζα». Στις επόμενες γραμμές του εγγράφου που παρουσιάζει το newsit.gr, επισημαίνεται ότι στα συνημμένα που απέστειλε η διεύθυνση των φυλακών στο νοσοκομείο και τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, μετά από δύο γνωματεύσεις ψυχιάτρων, ο συγκεκριμένος άντρας είχε μεταφερθεί σε κελί καθώς δεν έχριζε νοσηλείας στο Ψυχιατρικό Κατάστημα των φυλακών Κορυδαλλού.

Advertisement

Η κατάθεση του σωφρονιστικού: «Είχε στηρίξει τη βίδα σε πλαστικό σωλήνα της τουαλέτας»

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος βρήκε τον δολοφόνο αναίσθητο στην τουαλέτα του κελιού κατέθεσε τα εξής: «Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου Ν1 (19:00-01:45) ως τοποθέτης στην Ε’ πτέρυγα, σε σε αυστηρό έλεγχο των 20 λεπτών με εντολή αρχιφύλακα περί ώρα 00:25 εντόπισα τον κρατούμενο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με αυτοσχέδια θηλιά επιδέσμου την οποία την είχε από αυτοτραυματισμούς στο κεφάλι και την είχε στηρίξει σε βίδα (μεταλλική στήριξη του πλαστικού σωλήνα της τουαλέτας). Άμεσα ειδοποίησα τον υπαρχιφύλακα της βάρδιας όποιος μετέβη κατευθείαν στην πτέρυγα μαζί με τους διαθέσιμους υπαρχιφύλακες της βάρδιας οι οποίοι οδήγησαν το κρατούμενο για πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

Ένας δεύτερος υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού κινήθηκε στην κατάθεσή του στο ίδιο μήκος κύματος: «Κατά την υπηρεσία μου στο Ν1 (19:00-01:45) ως τοποθέτης στην Ε’πτερυγα Και και μετά το συμβάν με τον κρατούμενο, κατέσχεσαν την αυτοσχέδια θηλιά που είχε φτιάξει από τον επίδεσμο που του είχανε τοποθετήσει οι γιατροί για τα τραύματα που έφερε. Την αυτοσχέδια θηλιά – επίδεσμος – την παρέδωσα στους υπαρχιφύλακες βάρδιας. Αυτά έχω να σας αναφέρω για ενημέρωση και ενέργειες σας».

Advertisement

Ένας τρίτος υπάλληλος που έσπευσε στο σημείο ανέφερε και εκείνος το εξής: «Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου στο Ν1 (18:00-01:45) ως τοποθέτης στην Ε’ πτέρυγα, σε σε αυστηρό έλεγχο των 20 λεπτών με εντολή αρχιφύλακα είχε περί ώρα 00:25 εντόπισε ο συνάδελφος τον κρατούμενο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση με αυτοσχέδια θηλιά επιδέσμου την οποία είχε σε στηριγμένη βίδα. Άμεσα ειδοποιήσαμε τον υπαρχιφύλακα πτέρυγας. Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Αυτά έχω να σας αναφέρω προς ενημέρωση σας».

Η γνωμάτευση του ψυχιάτρου

Αξίζει να τονιστεί, ότι μετά από εντολή της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, ο κρατούμενος δεν εξετάστηκε από έναν αλλά από δύο ψυχιάτρους. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 39χρονος κατά την εξέταση του από τον ένα ψυχίατρο διαπιστώθηκε πως δεν αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα ενώ ο δεύτερος ψυχίατρος ενημέρωσε, ότι πρόκειται για χειριστικό άτομο. Ειδικότερα ο ψυχίατρος στην αναφορά του αναφέρει τα εξής: «Ασθενής 38 ετών ήρεμος συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης και ψευδαισθήσεις. Δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές μνημονικές γνωστικές διαταραχές».

Ο γιατρός κάνει λόγο για «Επιλεκτική αμνησία – δε θυμάται τι συνέβη, θυμάται όπως αναφέρει ότι ξύπνησε στο ασθενοφόρο. Συναίσθημα δονούμενο. Αναφέρει ευχές θανάτου, χωρίς όμως να εκφράζει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό». Μάλιστα, ο ψυχίατρος επισημαίνει ότι λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή από το νοσοκομείο Δαφνί και καταλήγει αναφέροντας ότι «Δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

Advertisement

«Χειριστικές συμπεριφορές»

Και ο δεύτερος ψυχίατρος αναφερόμενος στον κρατούμενο αναφέρει πως δεν διαπίστωσε ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό τονίζοντας επιπλέον πως πρόκειται για χειριστικό άτομο: «Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό» και στις επόμενες γραμμές επισημαίνει τη διαπίστωση «Παρορμητικών – χειριστικών συμπεριφορών. Συνέχιση της παραμονής του στο Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης».

“Κι εσένα τι σε νοιάζει; Εσύ θα πας να τρέξεις;”: Οργισμένος ο Σταύρος Νικολαίδης, ξεσπά για την 28χρονη Κυριακή

Ο Σταύρος Νικολαΐδης μοιράστηκε μέσω ενός βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok, την έντονη αντίδρασή του για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με θύμα την 28χρονη Κυριακή Γρίβα.

Ο γ”Κι εσένα τι σε νοιάζει; Εσύ θα πας να τρέξεις;”: Οργισμένος ο Σταύρος Νικολαίδης, ξεσπά για την 28χρονη Κυριακή, φανερά συντετριμμένος από την είδηση της δολοφονίας, επέλεξε αυτό το διαδικτυακό μέσο για να εκφράσει την οργή και την απογοήτευσή του για τη βία που συνεχίζεται να σκιάζει την κοινωνία, καλώντας για αλλαγές που θα προστατεύσουν και θα διασφαλίσουν την ασφάλεια όλων.

Σταύρος Νικολαΐδης: Τα όσα ανέφερε

«Υποστήριξε λέει ο αστυνομικός που ήταν στο τηλέφωνο και είχε αυτό το υφάκι ότι δέχεται 300 τηλεφωνήματα την ημέρα εκ των οποίων τα 50 είναι παραπλανητικά… Και εσένα τι σε νοιάζει βρε μαλ…; Εσύ θα πας να τρέξεις με το περιπολικό; Δώσε το σήμα και άσε άλλους να αξιολογήσουν τον κίνδυνο. Θα σε κατηγορήσουν γιατί τους έστειλες τζάμπα άμα ήταν απάτη το τηλεφώνημα;» περιγράφει ο Σταύρος Νικολαΐδης.

«Η άλλη 23 χρονών στο τμήμα που έχει τελειώσει Αξιωματικός, εγώ που είμαι άσχετος, το πρώτο που σκέφτηκα είναι να χτυπήσω να ψάξω το όνομα αυτού που απειλεί αλλά και αν δεν το σκέφτηκες αυτό και δεν σκέφτηκες καν, κοριτσάκι μου γλυκό, να κρατήσεις την κοπέλα εκεί πέρα, είτε από βαρεμάρα, είτε επειδή είσαι ανόητη, δεν κάνει να είσαι Αξιωματικός Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι πολύ απλά τα πράγματα», συμπληρώνει στην τοποθέτησή του ο ηθοποιός για το αποτρόπαιο έγκλημα.

«Μην ακούω για γενικεύσεις, γιατί υπάρχουν και πάρα πολύ καλοί αστυνομικοί. Πέσανε σε ένα τμήμα 3-4 ηλίθιοι μαζί από τον καταδικασμένο έξω τον φρουρό, που ήταν καταδικασμένος και συνέχισε να είναι αστυνομικός», καταλήγει στο σχόλιό του ο Σταύρος Νικολαΐδης.

Δείτε την ανάρτηση στο TikTok:

@stavrosnikolaidis Τόσο καιρό συμβουλεύουν τις γυναίκες που κακοποιούνται να μην φοβούνται και να πάνε στην αστυνομία. Ιδού τα αποτελέσματα!!! #kyriaki #gynaikoktonia #elas ♬ πρωτότυπος ήχος – Σταύρος Νικολαΐδης