ton-prolave-i-opke-prin-tin-skotosei-sokaroyn-oi-apokalypseis-tin-afise-melaniasmeni-tampoyrothike-spiti-ki-aytoktonise-248650
23:02

Τον πρόλαβε η ΟΠΚΕ πριν την σκοτώσει: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις, την άφησε μελανιασμένη, ταμπουρώθηκε σπίτι κι αυτοκτόνησε

23:02
Γιώτα Κορώνα

Τραγικό γεγονός σημειώθηκε στη Γλυφάδα, καθώς ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ολοκληρώθηκε με την αυτοκτονία ενός άνδρα λίγο πριν την άφιξη της αστυνομίας, μετά από έντονες βιαιοπραγίες πάνω στη σύζυγό του.

Σύμφωνα με αναφορές, το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην οδό Ικαρίας 28. Μια τυχαία περιπολία της ομάδας ΟΠΚΕ άκουσε φωνές από κάποιον γείτονα να ζητά βοήθεια, φωνάζοντας «βοήθεια, τη σκοτώνει».

Advertisement

Αμέσως αστυνομικοί είδαν έναν άνδρα να χτυπά την σύζυγό του στην είσοδο της πολυκατοικίας και κατέβηκαν για να τον συλλάβουν. Ο 29χρονος άνδρας έτρεξε και μπήκε σπίτι του για να ξεφύγει από τους αστυνομικούς. Άμεσα ειδοποιήθηκε διαπραγματευτής ενώ ο εισαγγελέας έδωσε προφορική εντολή για να εισβάλουν οι αστυνομικοί στην οικία του.

Advertisement

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί βρήκαν στην είσοδο την γυναίκα με μελανιές στο σώμα της ενώ εκείνη τους προειδοποίησε ότι ο άνδρας πιθανώς να είναι υπό την επήρεια χαπιών ή ναρκωτικών ουσιών.

Advertisement

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα, εντόπισαν αιμόφυρτο και νεκρό τον άνδρα που είχε αυτοπυροβοληθεί με όπλο γκλοκ που κατείχε παράνομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άνδρας είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, ληστείες και απείθεια.

Αυτήν τη στιγμή, οι Αρχές διερευνούν εάν η γυναίκα είχε στο παρελθόν καταγγείλει τον 29χρονο για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας ή κακοποίησης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το περιστατικό αναφέρει:

«Σήμερα και ώρα 16.05 αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. διερχόμενοι, κατά την περιπολία τους από δρόμο της Γλυφάδας, άκουσαν φωνασκίες και πλησίασαν προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο. Εκεί ενημερώθηκαν από περίοικους ότι εντός πολυκατοικίας, άντρας ασκούσε σωματική βία σε γυναίκα.

Advertisement

Άμεσα προσέγγισαν την πολυκατοικία, όπου ανέβηκαν στον 4ο όροφο και στη θέα των αστυνομικών ο άνδρας εισήλθε σε διαμέρισμα και κλειδώθηκε, ενώ η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Παράλληλα, υπό το συντονισμό και καθοδήγηση του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου μετέβησαν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και σταθμός ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και Διαπραγματευτής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν περιμετρικά, προκειμένου να λάβει χώρα επιχείρηση διαπραγμάτευσης, διασφαλίζοντας τον χώρο.

Μετά από Εισαγγελική εντολή και ενώ ο άντρας δεν ανταποκρινόταν, οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο διαμέρισμα, όπου εντόπισαν τον άνδρα νεκρό, με τραύμα από πυροβόλο όπλο».

Advertisement

Τραγωδία στην Γλυφάδα: 29χρονος χτυπούσε την γυναίκα του, πέρασε από μπροστά η ΟΠΚΕ και μόλις τους είδε αυτοκτόνησε

Στη Γλυφάδα, το μεσημέρι της Παρασκευής, σημειώθηκε ένα ακόμη τραγικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, με έναν άνδρα να αυτοκτονεί λίγο μετά τον επεισοδιακό καυγά με τη σύζυγό του.

Όλα τα γεγονότα διαδραματίστηκαν στην είσοδο μιας πολυκατοικίας επί της οδού Ικαρίας, όπου ο άνδρας επιτέθηκε στη γυναίκα του. Η ΟΠΚΕ περνούσε τυχαία από το σημείο και οι αστυνομικοί παρενέβησαν άμεσα μόλις αντιλήφθηκαν την κατάσταση. Καθώς ο άνδρας έτρεχε προς την πολυκατοικία, οι αστυνομικοί ειδοποίησαν τους διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας για να επέμβουν.

Λίγο πριν φτάσει ο διαπραγματευτής, ο 29χρονος άνδρας, που φαίνεται να ήταν υπό την επήρεια ουσιών, αυτοπυροβολήθηκε, χάνοντας τη ζωή του. Η ΕΛ.ΑΣ, κατά τον έλεγχο στο όχημά του, ανέφερε ότι είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη.

«Είδα την αστυνομία που πήρε την κοπέλα για να την ηρεμήσει» υπογράμμισε αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω άνδρας είχε βεβαρυμένο το ποινικό του μητρώο, καθώς είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ληστεία και διεξαγωγή υποθέσεων ναρκωτικών. Επιπλέον, είχε καταγραφεί να εμφανίζεται τακτικά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Δείτε φωτογραφίες από το περιστατικό:

περιστατικό περιστατικό