den-antexe-to-chamo-tis-amp-038-pethane-2-5-mines-meta-toympa-ola-me-ton-thanato-tis-31chronis-paolas-amp-8220-vrazoyn-amp-8221-oi-goneis-tis-193256
22:03

Δεν άντεξε το χαμό της & πέθανε 2,5 μήνες μετά: Τούμπα όλα με τον θάνατο της 31χρονης Πάολας, “βράζουν” οι γονείς της

22:03
Ορφέας

Σε δεύτερο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο Πάτρας αθώο κρίνει τον μαιευτήρα γυναικολόγο που προηγουμένως, σε πρώτο βαθμό, είχε καταδικαστεί για ιατρική αμέλεια με ποινή δύο ετών αναστολής. Τον κατηγορούσαν για τον θάνατο της 31χρονης Πάολας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή ενώ ήταν στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της, με το οκτώ μηνών έμβρυο να χάνεται μαζί με αυτήν.

Το μοιραίο περιστατικό είχε συμβεί στο σπίτι της ίδιας της 31χρονης, τρεις ημέρες μετά την επίσκεψή της στον εν λόγω ιατρό. Ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορούμενου, οι δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα πως αυτός είναι αθώος.

Advertisement

«Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ότι ο γιατρός δεν παραβίασε κανέναν κανόνα της Ιατρικής. Ήταν ένα άτυχο συμβάν για το οποίο δεν ευθύνεται» δήλωσε μεταξύ άλλων στις Αλήθειες με τη Ζήνα ο δικηγόρος του γιατρού κ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, συμπληρώνοντας πως ο μαιευτήρας είχε αναλάβει και την προηγούμενη δύσκολη εγκυμοσύνη της αείμνηστης γυναίκας, φέρνοντας την εις πέρας, αφού «προέβλεψε άμεσα προεκλαμψία και αφαίρεσε το έμβρυο επειγόντως με καισαρική τομή».

Οργισμένοι οι συγγενείς της 31χρονης:

Αρχικά, οι συγγενείς της 31χρονης αντέδρασαν με έκπληξη και απογοήτευση όταν άκουσαν την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου. Στη συνέχεια, εξέφρασαν την οργή τους προς την Έδρα του δικαστηρίου.

Advertisement

Η νεαρή γυναίκα αφήνει πίσω της δύο μικρά παιδιά, τα οποία, λίγους μήνες αργότερα, αντιμετώπισαν και τον απώλεια του πατέρα τους. Ο 30χρονος πατέρας, συντετριμμένος από τον χαμό της συζύγου του, έφυγε από τη ζωή 2,5 μήνες αργότερα λόγω οξέος έμφραγματος.

Advertisement

Τα λόγια του πατέρα της:

«Δυστυχώς η Δικαιοσύνη δε στάθηκε στο ύψος της, αλλά θα συνεχίσουμε και θα το παλέψουμε όσο μπορούμε» τόνισε μπροστά στην κάμερα της εκπομπής και της Ρούλας Κουσκουρή ο κ. Νίκος Πολυγένης, πατέρας της δυστυχούς μητέρας. Με συγκίνηση σημείωσε ότι θα συνεχίσει την νομική μάχη, εμπνέοντας δύναμη από τα δύο μικρά παιδιά του ζευγαριού.

«Παίρνω δύναμη από τα μικρά παιδάκια που πρέπει να μεγαλώσουν σε μια κοινωνία δίκαιη», είπε συντετριμμένος.

«Είμαστε υποχρεωμένοι στη μνήμη του θύματος να ζητήσουμε συνάντηση από την κυρία Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ενεργήσει τάχιστα για την καθαρογραφή και να προχωρήσουμε σε αίτηση για αναίρεση της άδικης αυτής απόφασης» ανέφερε επίσης ο δικηγόρος της οικογένειας της 31χρονης.

Advertisement