eklaigan-oi-giatroi-thrinos-gia-ton-12chrono-poy-pnigike-sti-thalassa-sta-chania-den-kataferan-na-ton-sosoyn-168039
17:55

Έκλαιγαν οι γιατροί: Θρήνος για τον 12χρονο που πνίγηκε στη θάλασσα στα Χανιά, δεν κατάφεραν να τον σώσουν

17:55
Ορφέας

Ένα παιδί μόλις 12 ετών, δυστυχώς ανασύρθηκε από την θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του. Μέχρι πριν λίγο τα δεδομένα μας ενημερώναν ότι ο 12χρονος δυστυχώς ήταν σε κατάσταση κλινικού θανάτου, ενώ πριν λίγο το άτυχο αγοράκι έφυγε από την ζωή.

Να αναφέρουμε εδώ πως ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, είχε αναφέρει ότι οι εξετάσεις του 12χρονου έδειξαν εγκεφαλικό θάνατο.

Advertisement

12χρονο αγοράκι: Το χρονικό της υπόθεσης

Το 12χρονο αγοράκι, Αλβανικής υπηκοότητας, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από ναυαγοσώστη γύρω στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής, στην παραλία της Γεωργιούπολης, χωρίς τις αισθήσεις του. Αμέσως έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τους επαγγελματίες ναυαγοσώστες και τους διασωστές ΕΚΑΒ, οι οποίοι έσπευσαν στην περιοχή για να βοηθήσουν το μικρό αγοράκι. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, όπου τον τοποθέτησαν σε αναπνευστική υποστήριξη. Κατόπιν οι γιατροί κρίνανε αναγκαία τη μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Advertisement

Οι γονείς του ελπίζουν ως την ύστατη στιγμή σε ένα θαύμα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή του ΠΑΓΝΗ, κ. Γιώργου Χαλκιαδάκη στην ΕΡΤ, η κλινική κατάσταση του παιδιού ήταν εξαιρετικά σοβαρή και τα διενεργηθέντα τεστ έδειξαν ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό θάνατο. Οι γονείς του παιδιού, είχαν ενημερωθεί για τις εξελίξεις και γνώριζαν  την σοβαρότητα της κατάστασης, ωστόσο πίστευαν σε ένα θαύμα.

Advertisement