ktinodia-sti-kriti-estiatoras-klotsise-egkyo-gata-mprosta-se-pelates-kai-to-atycho-zoo-apevale-169013
22:45

Κτηνωδία στη Κρήτη: Εστιάτορας κλώτσησε έγκυο γάτα μπροστά σε πελάτες και το άτυχο ζώο απέβαλε

22:45
Ορφέας

Κακοποίηση γάτας: Στην Κρήτη, ένας ιδιοκτήτης ταβέρνας και καφέ εκτίθεται για την άγρια και απάνθρωπη πλευρά του, καθώς ένα βίντεο καταγράφει τον ίδιο να κλωτσάει μια έγκυο γάτα, με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο μάλιστα να αποβάλει.

Κακοποίηση γάτας: Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο ύποπτος για την σοκαριστική κακοποίηση ζώου είναι ένας άνδρας περίπου 50 ετών, που διαχειρίζεται ένα καφέ-μεζεδοπωλείο στο χωριό Χουστουλιανά, του δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Advertisement

Στο βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού φαίνεται να εκτελεί μια δυνατή κλωτσιά στο άτυχο ζώο, και μόνο η επέμβαση ενός σκύλου που εμφανίζεται απρόσμενα να εμποδίζει την πράξη του, εμποδίζει τον άνδρα να κάνει κάτι ακόμα πιο απάνθρωπο.

Η καταγγελία για το περιστατικό έγινε από μια γυναίκα που διατηρεί επιχείρηση απέναντι από το καφέ-μεζεδοπωλείο.

Advertisement

Σύμφωνα με αναφορές, ο εν λόγω άνδρας είχε ανάψει την ψησταριά για να ετοιμάσει φαγητό. Οι μυρωδιές τράβηξαν την προσοχή μερικών αδέσποτων ζώων που πλησίασαν το μέρος, ελπίζοντας ότι ο ιδιοκτήτης θα τους προσφέρει κάτι νόστιμο.

Advertisement

Τα οσα είπε η γυναίκα που έκανε την καταγγελία

«Η γάτα ήταν κάτω από ένα τραπέζι με τουρίστες και νιαούριζε, χωρίς όμως να ενοχλεί όταν ο 50χρονος την έδιωξε και την κλώτσησε, με τους πελάτες και όσους βρισκόταν εκεί να μένουν με το στόμα ανοιχτό», τόνισε η γυναίκα που έκανε την καταγγελία.

Σύμφωνα με την ίδια γυναίκα, το περιστατικό αυτό συνέβη περίπου πριν δύο εβδομάδες. Παρόλα αυτά, αντίστοιχες σκηνές με αδέσποτα ζώα έχουν ξανασυμβεί από τον 50χρονο άνδρα και σε άλλες περιπτώσεις.

Advertisement

«Όταν είδαμε τι γινόταν φρικάραμε, το γατάκι το φροντίζαμε εδώ στη γειτονιά και απ’ όσο ξέρω ήταν έγκυος, όμως μετά την κακοποίησή της έχασε τα μωρά της», υποστήριξε ακόμα η γυναίκα.

Έχει υποβληθεί καταγγελία στην Αστυνομία Κρήτης για τη συγκεκριμένη περίπτωση κακοποίησης της γάτας, και οι αρχές διαθέτουν το αντίστοιχο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.