taxitzis-metefere-se-chrono-miden-toyrista-me-kardiako-epeisodio-sto-onaseio-den-ithele-chrimata-gia-tin-koyrsa-168983
21:13

Ταξιτζής μετέφερε σε χρόνο-μηδέν τουρίστα με καρδιακό επεισόδιο στο Ωνάσειο – Δεν ήθελε χρήματα για την κούρσα

21:13
Ορφέας

Ήρωας ταξιτζής: Όπως νομίζω πλέον όλοι γνωρίζουμε δεν φορούν όλοι οι ήρωες κάπα. Κάποιοι είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, που όμως κάνουν αυτό που χρειάζεται όταν το ζητήσουν οι συνθήκες. Έτσι λοιπόν συνέβη και με τον οδηγό ταξί Γιάννη Κώστα.

Ήρωας ταξιτζής: Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Γιάννης βίωσε στιγμές αγωνίας πριν λίγες ημέρες, όταν ένας τουρίστας, που μπήκε στο αυτοκίνητό του μαζί με την κόρη του και τη σύζυγό του, του ζήτησε με να τον μεταφέρει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, καθώς είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο.

Advertisement

Ο Γιάννης, ο οδηγός ταξί, που την εν λόγω στιγμή βρισκόταν στην παραλιακή οδό, δεν έκανε ούτε στιγμή δισταγμού. Αμέσως ενημέρωσε τις αρχές, με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να του ανοίγουν δρόμο προκειμένου να φθάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο νοσοκομείο.

Με τη βοήθεια των αστυνομικών, ο ήρωας ταξιτζής, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο STAR, κάλυψε μια απόσταση 18 χιλιομέτρων σε μόλις 8 λεπτά.

Advertisement

Στο βίντεο που κατέγραψε τη σωτήρια όπως αποδείχθηκε, διαδρομή με το ταξί, ακούγεται μια γυναικεία φωνή να παροτρύνει τον οδηγό ταξί λέγοντάς του “όσο το δυνατόν πιο γρήγορα”.

Advertisement

Δεν δέχθηκε χρήματα για την κούρσα!

Προς τιμήν του, ο ήρωας ταξιτζής απέρριψε κάθε μορφής ανταμοιβή για την προσπάθειά του. Όταν οι συγγενείς του τουρίστα προσφέρθηκαν να του πληρώσουν την κούρσα, αυτός απάντησε: “είναι εντάξει, είναι εντάξει”.

Ο οδηγός ταξί έδειξε πως το να δει το ταξίμετρο ήταν ανούσιο εκείνη την ώρα, καθώς σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, η ανθρωπιά και η ασφάλεια είναι προτεραιότητες. Έτσι, αποδεικνύεται ότι για αυτόν, η ζωή και η ασφάλεια των συνανθρώπων του είναι πολύτιμες αξίες, που δεν μπορούν να μετρηθούν με χρήματα. Όπως άλλωστε χαρακτηριστικά λέει: «να κοιτάξω το ταξίμετρο; Δεν το διανοείται κανείς, ένας συνάνθρωπος κινδύνευε».

Advertisement