anastasios-dimopoylos-o-iroas-astynomikos-poy-esose-neari-poy-pige-na-valei-telos-sti-zoi-tis-146721
18:29

Αναστάσιος Δημόπουλος: Ο ήρωας αστυνομικός που έσωσε νεαρή που πήγε να βάλει τέλος στη ζωή της

18:29
Ορφέας

Η έγκαιρη παρέμβαση των αστυνομικών από την Ομάδα “ΔΙ.ΑΣ.” αποδείχθηκε ζωτικής σημασίας, καθώς προχθές το βράδυ, μια νεαρή γυναίκα βρέθηκε σε αδιέξοδο και προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή της καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών. Η παρολίγον τραγωδία συνέβη στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου στην Πάτρα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αστυφύλακας Αναστάσιος Δημόπουλος, σε συνεργασία με την ομάδα του, ανταποκρίθηκαν άμεσα όταν λάβανε το σήμα από το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Πατρών για μια απόπειρα αυτοκτονίας από μια νεαρή γυναίκα. Με απίστευτη ταχύτητα, έφτασαν στο σημείο για να παρέμβουν.

Advertisement

Σύμφωνα με ένα άρθρο της τοπικής εφημερίδας “Γνώμη”, το διαμέρισμα της νεαρής βρισκόταν στον 1ο όροφο. Ο κ. Δημόπουλος, χωρίς να διστάσει, έσπασε την εξώπορτα και μπήκε μέσα στο σπίτι. Εκεί συνάντησε λιπόθυμη τη νεαρή κοπέλα.

Στο σημείο του συμβάντος έφτασε επίσης μια ομάδα διασωστών από το ΕΚΑΒ, η οποία παρείχε άμεσα τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια, η νεαρή γυναίκα διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με ασθενοφόρο, με τη συνοδεία της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Advertisement

Αναστάσιος Δημόπουλος: Η προσφορά του στην τοπική κοινότητα

Ο αστυνομικός, που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, προέρχεται από μια αγροτική οικογένεια με καλλιέργειες στον Μύρτο Δυτικής Αχαΐας και έχει ιδιαίτερη συνείδηση για την αξία των βασικών πραγμάτων στο καθημερινό τραπέζι της οικογένειας. Με την προσωπική του εμπειρία, έχοντας αποκτήσει τρία παιδιά, γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι να μην στερείσαι τα βασικά αγαθά στην καθημερινή ζωή.

Advertisement

Ο Αναστάσιος Δημόπουλος έχει αποδείξει τη μεγάλη του καλοσύνη και αλληλεγγύη προς την τοπική κοινότητα. Πρόσφατα, δώρισε 15 τόνους καρπούζια και 150 κιλά πατάτες στον Δήμο Πατρέων, βοηθώντας ουσιαστικά άπορες οικογένειες και κοινωνικές δομές της πόλης.