lockdown-pros-paratasi-kykloforias-eos-tis-22-30-to-megalo-savvato-amp-8211-ola-ta-senaria-gia-to-pascha-94539
21:12

Lockdown: Προς παράταση κυκλοφορίας έως τις 22:30 το Μεγάλο Σάββατο – Όλα τα σενάρια για το Πάσχα

Παράταση στην κυκλοφορία: Οι ειδικοί συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα 20 Απριλίου και αύριο, για το πως θα κάνουμε φέτος Ανάσταση και Πάσχα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ειδικοί προσανατολίζονται προς παράταση στην ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών έως τις 22:30 το Μεγάλο Σάββατο.

Παράταση στην κυκλοφορία: Έκτακτη συνεδρίαση από τους ειδικούς

Οι επιδημιολόγοι συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα για να καταλήξουν σε αποφάσεις και να προχωρήσουν σε εισηγήσεις στην κυβέρνηση. Οι ειδικοί λένε «ναι» σε ανοιχτούς ναούς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Η Ανάσταση θα γίνει στις 9 το βράδυ και η κυκλοφορία των πολιτών παρατείνεται έως τις 22:30 το Μεγάλο Σάββατο.

Advertisement

Ακόμα δεν έχει λυθεί το τι θα γίνει με την περιφορά του επιταφίου. Σε κάθε περίπτωση, θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο των ναών, σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο. Δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα οι αποφάσεις, πάντως ως τώρα φαίνεται πως η περιφορά θα γίνει στους εξωτερικούς χώρους, με μάσκες και αποστάσεις για την προστασία των πιστών.

Ιερωμένοι και ιεροψάλτες που θα βρίσκονται στους ναούς χωρίς μάσκες, πρέπει να έχουν υποβληθεί προηγουμένως σε self test. Σχετικά με την ημέρα του Πάσχα, αναμένεται να επιτραπεί ο εορτασμός σε 2 με 3 οικογένειες το πολύ. Ιδιαίτερο προβληματισμό στους ειδικούς, προκαλεί το επιδημιολογικό φορτίο που φαίνεται αυξημένο, ειδικά στην Αττική. Το σημαντικότερο είναι να μην υπάρξει επιβάρυνση στο ιικό φορτίο. Σημειώνεται επίσης, πως οι ειδικοί θα κάνουν συστάσεις για διενέργεια self test, σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, ώστε να εντοπιστούν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς.

Advertisement

Advertisement