paizei-rolo-kai-i-tychi-leei-o-protos-ton-proton-poy-egrapse-20-se-ola-ta-mathimata-stis-panelladikes-165193
19:08

«Παίζει ρόλο και η τύχη», λέει ο πρώτος των πρώτων που έγραψε 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

19:08
Ορφέας

Ο Φίλιππος Φούφας κατάφερε να πετύχει το απόλυτο 20 στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, θέτοντας ένα νέο ρεκόρ και εντυπωσιάζοντας τον καθένα με την επίδοσή του. Ο νεαρός μαθητής κατάφερε να συγκεντρώσει 20.000 μόρια, επιτυγχάνοντας την απόλυτη βαθμολογία και αφήνοντας τους πάντες άφωνους.

Ο Φίλιππος πέτυχε το απίστευτο στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2023 και κατάφερε από τους 8 εκπαιδευτικούς που αξιολόγησαν τα μαθήματά του, όλοι τους να του βάλουν βαθμό 100/100. Αυτή η εξαιρετική επίδοση τον αναδείκνυε ως τον κορυφαίο μαθητή όλων των εποχών!

Advertisement

Σε μια συνέντευξη στο MEGA, ο νεαρός αριστούχος μοιράστηκε την τεράστια επιτυχία του και μίλησε για τα μεγάλα όνειρα που έχει για το μέλλον του. Η παρουσία του Φίλιππου στο προσκήνιο της εκπαίδευσης αντιπροσωπεύει μια έμπνευση για πολλούς νέους και αποτελεί ένα παράδειγμα ότι με αποφασιστικότητα, προσπάθεια και αφοσίωση, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Φίλιππος Φούφας: Τα όσα είπε στην κάμερα του mega

«Η αλήθεια είναι ότι παίζει ρόλο και το διάβασμα αλλά για να επιτευχθεί το απόλυτο αποτέλεσμα χωρίς να χαθεί ούτε ένα μόριο, παίζει ρόλο και η τύχη, αλλά και η ευνοϊκή διάθεση των διορθωτών να μην κόψουν ούτε ένα μόριο. Ήμουν στη θεωρητική κατεύθυνση, έδωσα Λατινικά, Αρχαία, Έκθεση και Ιστορία. Η Νομική είναι η πρώτη μου επιλογή», τόνισε αρχικά ο νεαρός μαθητής.

Advertisement

«Γενικά διάβαζα πολύ. Η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες αφορά κυρίως στη Β’ και Γ’ Λυκείου. Αλλά καλό είναι να τεθούν οι βάσεις σχετικά με την ακαδημαϊκή συνέπεια. δεν γνωρίζω απόλυτα τι θέλω στη ζωή μου, πιστεύω είναι αδύνατον να γνωρίζει κανείς στα 18 του τι θέλει να κάνει. Αυτό είναι και ένα προτέρημα της Νομικής. Ότι είναι ένα πτυχίο αρκετά ευρύ που ανοίγει πόρτες προς πολλές κατευθύνσεις. Είναι πολύ νωρίς για να κρίνω ποιοι θα είναι οι στόχοι μου στη συνέχεια, πώς θα είναι η Σχολή. Θα πρέπει να το βιώσω», ανέφερε ακόμη.

Advertisement

Ο Φίλιππος Φούφας επισήμανε ακόμη πως: «οι Πανελλήνιες χρειάζονται ρεαλισμό. Πρέπει να υπάρχει διάθεση για υποχωρήσεις στην κοινωνική ζωή. όχι ότι είναι απαραίτητο να μην βγει κανείς ούτε μια δορά από το σπίτι του για 2 χρόνια. Ο βασικός μου στόχος ήταν να περάσω στη σχολή μου. Είναι μία γενικότερη νοοτροπία που καλλιεργείται στον χώρο του σχολείου σχετικά με την προσήλωση στον στόχο και την σημασία που έχει αυτό μετέπειτα στη ζωή μας. Αφού ολοκληρώσω τη Νομική, μάλλον θα ήθελα να επιδιώξω μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό αλλά είναι πολύ νωρίς».

«Δεν είναι ο βασικός μου στόχος η πολιτική αλλά δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Έχω κανονίσει τις διακοπές μου», κατέληξε ο νεαρός αριστούχος.

Advertisement