proeidopoiisi-aki-tselenti-gia-seismo-stin-attiki-kapoia-stigmi-tha-mas-kanei-195184
23:53

Προειδοποίηση Άκη Τσελέντη για σεισμό στην Αττική: «Κάποια στιγμή θα μας κάνει…»

23:53
Ορφέας

Το πρωί, μια σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ σημειώθηκε σε υποθαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής. Ο σεισμός αυτός ήταν αισθητός σε όλη την περιοχή της Αττικής, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

“H περιοχή στην Ανατολική Αττική που σημειώθηκε η σεισμική δόνηση των 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ δεν γνωρίζουμε να έχει κάποιο ρήγμα που να μας ανησυχεί”, σημείωσε ο καθηγητής και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Advertisement

Σεισμική δόνηση στην Αττική: Τι λέει ο Άκης Τσελέντης

Ο ίδιος πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πώς το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έβαλε “περισσότερα όργανα στην περιοχή για να την παρακολουθούν” λόγω της έντονης σεισμικότητας της περιοχής.

Advertisement

Ο κ. Τσελέντης το καλοκαίρι “τήρησε σιγή ιχθύος σεβόμενος τον τουρισμό” ενώ επισήμανε ακόμα πως “έχει καιρό να κάνει σεισμό και κάποια στιγμή θα μας κάνει”, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχουν τουλάχιστον  τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας.

Advertisement

“Θα βρέξει σίγουρα την επόμενη βδομάδα, αυτό είναι είδηση;” αναρωτήθηκε ερωτηθείς αν περιμένουμε κι άλλο σεισμό. Τόνισε πως “ό,τι έχω να πω θα το πω στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, δε θα το πω εδώ να ξεσηκώσω τον κόσμο”, ενώ υπογράμμισε ότι ο “μεγαλύτερος εχθρός είναι ο πανικός”.

Τέλος, καλώ όλους τους πολίτες να ενημερώνονται μόνο από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ή επίσημες αρχές για πληροφορίες σχετικά με τους σεισμούς και τυχόν μέτρα ασφαλείας. Η επίσημη πληροφόρηση από αξιόπιστες πηγές είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρούμε την ηρεμία και να αντιμετωπίζουμε τις σεισμικές δραστηριότητες με ασφάλεια.

Advertisement