thriler-me-to-kranio-poy-vrethike-sto-pedio-toy-areos-oi-ypopsies-gia-syndesi-me-ti-dolofonia-tis-mikris-anny-195176
23:01

Θρίλερ με το κρανίο που βρέθηκε στο Πεδίο του Άρεως: Οι υποψίες για σύνδεση με τη δολοφονία της μικρής Άννυ

23:01
Ορφέας

Η υπόθεση του ανθρώπινου κρανίου που ανακαλύφθηκε στο Πεδίον του Άρεως συνεχίζει να αναπτύσσεται ως ένα πραγματικό θρίλερ με σκληρό περιεχόμενο. Εντούτοις, η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο σύνθετη καθώς σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που προβλήθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η Ελληνική Αστυνομία αναμένει με αγωνία το πόρισμα του ανθρωπολόγου.

Αυτό συμβαίνει διότι το Πεδίον του Άρεως συνδέεται με μια δολοφονία που προκάλεσε σοκ σε όλη την Ελλάδα το Πάσχα του 2015.

Advertisement

Η υπόθεση της 4χρονης Άννυ:

Πρόκειται για την αποτρόπαιη υπόθεση της 4χρονης Άννυ, η οποία σόκαρε την ελληνική κοινωνία. Ο πατέρας του κοριτσιού έχει καταδικαστεί τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της μικρής, καθώς είχε αποκεφαλίσει την κόρη του, σκορπίσει τα σημεία του σώματός της, και στη συνέχεια τα είχε απορρίψει σε διάφορες τοποθεσίες.

Στην κατάθεσή του κατά τη διάρκεια της δίκης, ο πατέρας είχε πει ότι είχε πετάξει το κεφάλι της κόρης του στο Πεδίον του Άρεως.

Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν, εάν ο ανθρωπολόγος καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ανθρώπινο κρανίο ανήκει σε ανήλικο, τότε το επόμενο βήμα θα είναι να ερευνήσουν εάν βρέθηκε τελικά το κρανίο της μικρής Άννυ.

Advertisement

Ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το κρανίο που ανακαλύφθηκε στο Πεδίον του Άρεως ανήκει σε ενήλικο.

Το χρονικό της υπόθεσης:

Ήταν το Πάσχα του 2015, και η μητέρα της μικρής Άννυ είχε φύγει για ένα ταξίδι στη Γερμανία, αφήνοντας το παιδί με τον πατέρα του στο υπόγειο διαμέρισμά του στην οδό Μιχαήλ Βόδα.

Όταν η μητέρα επέστρεψε από το ταξίδι, διαπίστωσε ότι το παιδί δεν ήταν στο σπίτι, και ο πατέρας της υποστήριξε ότι το είχε χάσει κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε μια παιδική χαρά. Η μητέρα άρχισε να ανησυχεί και να αναζητά το παιδί της, κάνοντας έκκληση σε όποιον είχε πληροφορίες για το πού μπορεί να βρίσκεται η μικρή. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την τραγωδία που ήταν έτοιμη να αποκαλυφθεί.

Advertisement

Μετά από αρκετές αντιφάσεις και έντονη πίεση από τις αρχές, ο 27χρονος πατέρας της μικρής παραδέχθηκε το ανείπωτο. Το παιδί ήταν νεκρό, και οι λεπτομέρειες που αποκάλυψε προκάλεσαν σοκ σε ολόκληρη την κοινωνία.

Αποτρόπαιο έγκλημα από τον 27χρονο πατέρα:

Ο 27χρονος πατέρας ισχυρίστηκε ότι είχε καταναλώσει ναρκωτικά και πως όταν ξύπνησε, βρήκε τη μικρή Άννυ νεκρή δίπλα του. Αντί να καλέσει τις αρχές, τεμάχισε το παιδί, έβρασε τα κομμάτια της στη συνέχεια, και κάποια από αυτά τα πέταξε στη λεκάνη της τουαλέτας, ενώ άλλα πέταξε σε κάδους απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, φοβήθηκε ότι αν η μητέρα της Άννυ έμαθε ότι το παιδί πέθανε στα χέρια του, θα τον εγκατέλειπε. Έτσι, αποφάσισε να κρύψει το φρικτό έγκλημα.

Παρά την αυτοδικαίωση του, ο 27χρονος δεν παραδέχθηκε επίσημα ότι σκότωσε την κόρη του, είτε στραγγαλίζοντάς την είτε χτυπώντας τη με μπουνιές και κλωτσιές. Αυτό, ωστόσο, δεν αναιρεί τη σκληρή αλήθεια της υπόθεσης. Μάρτυρες κατέθεσαν ότι είχαν ακούσει το παιδί να κλαίει και να φωνάζει.

Advertisement

Ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούσε την υπόθεση είχε δηλώσει ότι μόνο το 10% των πραγματικών γεγονότων έγιναν γνωστά στο κοινό, καθώς οι λεπτομέρειες του εγκλήματος συνθέταν το πιο αποτρόπαιο και βάρβαρο έγκλημα που είχε τελεσθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Ο 27χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η μητέρα αθωώθηκε και έχει εγκαταλείψει πλέον την Ελλάδα.

Άξιο αναφοράς είναι πως στο εδώλιο του κατηγορούμενου βρίσκονταν, εκτός από τον πατέρα του παιδιού, ένας φίλος του, καθώς και η μητέρα της Άννυ, κατηγορούμενη για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.