moy-echeis-kanei-tosa-polla-skotose-me-ti-na-soy-po-sygklonizoyn-ta-teleytaia-logia-prin-ti-dolofonia-stin-ileia-156182
15:10

«Μου έχεις κάνει τόσα πολλά… σκότωσέ με, τι να σου πω»: Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια πριν τη δολοφονία στην Ηλεία

15:10
Ορφέας

Δολοφονία στην Ηλεία:  Η κοινωνία της Ηλείας παραμένει σε σοκ από την αποτρόπαιη δολοφονία του Παναγιώτη Μενούνου, ενός 52χρονου πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος άδικα έχασε τη ζωή του λίγο πριν το μεσημέρι της Τρίτης. Ο τραγικός θάνατος συνέβη σε ένα ύψωμα στην περιοχή “Λούτσες” του οικισμού Ράχη, που βρίσκεται στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο 83χρονος πυροβόλησε δύο φορές πισώπλατα και από κοντινή απόσταση τον 52χρονο. Η αιτία για την τραγική αυτή ενέργεια φέρεται να είναι οι κτηματικές διαφορές μεταξύ τους, με τον ηλικιωμένο δράστη να αντιδρά επειδή πρόβατα που ανήκαν στο θύμα είχαν εισβάλει στο χωράφι του.

Advertisement

Σύμφωνα με την αναφορά του patrisnews.com, οι τελευταίες λέξεις που είπε ο Παναγιώτης Μενούνος είναι: «Εδώ που φτάσαμε τι να σου πω; Μου έχεις κάνει τόσα πολλά… σκότωσέ με, τι να σου πω!»

Advertisement

Ενώ όπως αναφέρει και ο αδερφός του άτυχου άνδρα, αυτός και δολοφόνος του είχαν προηγούμενα: «Παλιά τον είχε βγάλει κλέφτη, τον είχε συκοφαντήσει τον αδερφό μου. Τον εκτέλεσε από τα δύο μέτρα, σχεδόν εξ επαφής… Μετά στράφηκε σε εμένα, αλλά δεν πρόλαβε και πήρα την καραμπίνα».

Advertisement

Δολοφονία στην Ηλεία: Το χρονικό του φονικού

Σύμφωνα με την περιγραφή του αδελφού του θύματος, ο ίδιος βρισκόταν στον τόπο του περιστατικού νωρίτερα, όταν τα πρόβατα πέρασαν από εκεί. Ο 83χρονος τότε, είχε έναν επεισοδιακό αντίλογο με τον 52χρονο, καθώς φαίνεται ότι τον εξύβρισε σχετικά με το θέμα αυτό.

Στη συνέχεια, η διαμάχη συνεχίστηκε στο χωράφι, όπου ο δράστης και το θύμα είχαν έναν έντονο διάλογο μεταξύ τους. Ο Παναγιώτης Μενούνος, σύμφωνα με το ilialive.gr, κατα την διάρκεια του διαπληκτισμού είπε χαρακτηριστικά: «Ποια ζημιά σου έκαναν τα γίδια; Να στην πληρώσω. Έχεις πει πολλά για μένα, με έχεις πει κλέφτη, μου έχεις κάνει πολλά. Τι να σου πω. Άμα είναι να με σκοτώσεις, σκότωσε με» Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Μενούνος γύρισε την πλάτη του για να φύγει, όμως τότε ο ηλικιωμένος άνδρας, τον πυροβόλησε δύο φορές. Τα σκάγια τον χτύπησαν στη μέση και στη δεξιά πλευρά, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να αφήσει εκεί, την τελευταία του πνοή.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία, ο 83χρονος υποτίθεται ότι πήγε στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χωράφι όπου διαπράχθηκε το εγκληματικό περιστατικό. Σύμφωνα με τις αρχές της αστυνομίας, ο δράστης συνελήφθη λίγο αργότερα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του, εκτός από το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε για τη δολοφονία, ανακαλύφθηκε ένα περίστροφο με χωρητικότητα πέντε φυσιγγίων, μία κυνηγετική καραμπίνα και 102 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη στιγμή της σύλληψής του, ο ηλικιωμένος φάνηκε να εμφανίζει μεταμέλεια, λέγοντας πως θόλωσε.

Αναμένεται πλέον, να παρουσιαστεί ενώπιον του Εισαγγελέα Αμαλιάδας μέσα στις επόμενες ώρες ο 83χρονος δράστης της αποτρόπαιης δολοφονίας του Παναγιώτη Μενούνου.

Advertisement