oi-ypopsies-epivevaiothikan-aytos-einai-o-dolofonos-tis-46chronis-annas-gi-amp-8217-ayto-skotose-tin-atychi-trans-169922
23:33

Οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν: Αυτός είναι ο δολοφόνος της 46χρονης Άννας, γι’ αυτό σκότωσε την άτυχη τρανς

23:33
Ορφέας

Ο 35χρονος Μπαγκλαντεσιανός, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 46χρονης τρανς Κουβανής, βρίσκεται υπό κράτηση.

46χρονη Άννα: Το χρονικό της απάνθρωπης δολοφονίας

Από το διαθέσιμο οπτικό υλικό, φαίνεται ότι ο δράστης εισέρχεται στο ισόγειο διαμέρισμα του Αγίου Παντελεήμονα το πρωί της ημέρας της δολοφονίας. Στη συνέχεια, περίπου 3-4 ώρες αργότερα, ο δράστης φαίνεται πως εξέρχεται από το παράθυρο. Ένα βίντεο που καταγράφηκε μετά την απόπειρα διαφυγής του δράστη, τον δείχνει μέσα στα αίματα .

Advertisement

Όλα μαρτυρούν πως η Άννα αντιστάθηκε και άφησε σημάδια στον δράστη, με σοβαρά τραύματα στη μύτη, το αυτί, το στόμα και τον λαιμό, καθώς επίσης και δαγκωματιές στο σώμα του.

Τα αιτία της στυγερής δολοφονίας:

Η πιθανή αιτία της δολοφονίας μπορεί να συνδέεται με ερωτική αντιζηλία, καθώς ο 35χρονος Μπαγκλαντεσιανός, που είχε περιστασιακή σχέση με την Άννα, φαίνεται να τη ζήλευε παθολογικά και να έκανε συχνά σκηνές και φασαρίες.

Advertisement

Παρά το γεγονός ότι ο δράστης δεν ήταν γνωστός στις αρχές, η ταυτοποίησή του έγινε μέσω των αιματηρών αποτυπωμάτων που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της άτυχης γυναίκας. Αναμένεται επίσης να γίνει επιβεβαίωση μέσω DNA του, που εντοπίστηκε στον χώρο του εγκλήματος.

Advertisement

Οι αστυνομικοί, έχοντας στη διάθεσή τους το υλικό από κάμερες ασφαλείας, ανακάλυψαν τα ίχνη του 35χρονου Μπαγκλαντεσιανού και τον εντόπισαν σε ένα κοινόβιο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ύποπτος είναι εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και μιλά άπταιστα ελληνικά. Στην υπόθεση αρνείται οτιδήποτε έχει να κάνει με το έγκλημα. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει καν το θύμα. Αναφορικά με τα τραύματά του, ισχυρίζεται πως υπήρξε θύμα απαγωγής από συμπατριώτες του, οι οποίοι τον απήγαγαν με σκοπό να τον ληστέψουν και έπειτα τον ξυλοκόπησαν χωρίς έλεος.

Φυσικά, τα τραύματά του έχουν εξεταστεί και έχει γίνει λήψη δείγματος.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 46χρονης τρανς γυναίκας, πράξη που είχε λάβει χώρα την 10-07-2023 σε διαμέρισμα στην Αθήνα.

Advertisement

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 35χρονου αλλοδαπού, ο οποίος μεσημβρινές ώρες σήμερα (19-07-2023) συνελήφθη, δυνάμει εντάλματος σύλληψης.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, απογευματινές ώρες της 10-07-2023 το θύμα εντοπίστηκε νεκρό στο διαμέρισμα όπου διέμενε, φέροντας πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, την τραχηλική χώρα, στη ραχιαία επιφάνεια, στον αριστερό βραχίονα, στην κοιλιακή χώρα καθώς και στα άνω άκρα. Παράλληλα, το διαμέρισμα παρουσίαζε εικόνα εκτεταμένης έρευνας, προηγηθείσας πάλης ενώ παρατηρήθηκε πλήθος κηλίδων αίματος.

Ακολούθησε συνδυαστική παρατήρηση και αντιπαραβολή πληροφοριακών και τεχνικών στοιχείων, τα οποία συνέλεξε ειδική επιχειρησιακή ομάδα από τον τόπο του εγκλήματος και την ευρύτερη περιοχή.

Από την αξιολόγηση των ανωτέρω στοιχείων καθώς και από την περαιτέρω ανάλυση προανακριτικών και εγκληματολογικών δεδομένων, που προέκυψαν με τη συνδρομή του Τμήματος Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 35χρονου στην υπόθεση.

Advertisement

Ακολούθησαν αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων ο 35χρονος εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου στην κατοχή του βρέθηκαν επιπλέον στοιχεία που τον συνδέουν με τον τόπο του εγκλήματος.

Σε επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών».