amp-8220-pagosan-amp-8221-oi-astynomikoi-sto-akoysma-toy-onomatos-ayti-einai-i-nekri-39chroni-stin-kriti-matheytike-i-taytotita-tis-179207
17:36

“Πάγωσαν” οι αστυνομικοί στο άκουσμα του ονόματος: Αυτή είναι η νεκρή 39χρονη στην Κρήτη, μαθεύτηκε η ταυτότητά της

17:36
Ορφέας

Σε ένα συγκλονιστικό περιστατικό που έχει βυθίσει την κοινωνία του Ηρακλείου Κρήτης στο πένθος, καθώς η ζωή μιας νεαρής γυναίκας έλαβε έναν τραγικό και αναπάντεχο τέλος.

Το χρονικό της υπόθεσης:

Την Παρασκευή το πρωί, ένα άγριο έγκλημα συγκλόνισε τα Καμίνια, με θύμα μια 29χρονη κοπέλα από τη Ρουμανία, η οποία έπεσε νεκρή από τα πυρά του 39χρονου συντρόφου της, καταγόμενου από την Αλβανία. Οι δυο τους κατοικούσαν μαζί σε ένα διαμέρισμα δεύτερου ορόφου, στην οδό Πατρόκλου.

Advertisement

Η άτυχη γυναίκα, γνωστή στους δικούς της ανθρώπους ως Νίνα, είχε έρθει στην Ελλάδα από τη Ρουμανία πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη και δουλεύοντας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο. Η παραμονή της στην πόλη διακόπηκε μόνο από σύντομες επιστροφές στην πατρίδα της, πριν το μοιραίο της τέλος τη βρει σε μια λίμνη αίματος εντός του ίδιου της του σπιτιού.

Advertisement

Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν το σώμα της Νίνας καλυμμένο με αίμα, ενώ οι ενδείξεις αποκάλυψαν ένα τραύμα από σφαίρα στο πλευρικό μέρος του κεφαλιού της, κοντά στο αυτί. Το σκηνικό του εγκλήματος περιελάμβανε επίσης το όπλο της δολοφονίας, το οποίο βρέθηκε σε ένα τραπεζάκι, γεμάτο, ενώ ο δράστης, ομολογώντας το έγκλημα, περιέγραψε με λεπτομέρεια την πράξη του.

Advertisement

Είχαν πολλούς καυγάδες:

Όπως αναφέρει το NeaKriti, ο 39χρονος τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ αναφέροντας αρχικά ότι χτύπησε την κοπέλα αλλά ύστερα από επιμονή του τηλεφωνητή του 166, στη συνέχεια είπε πως την σκότωσε. Ο νεαρός από την Αλβανία φέρεται να είπε μετά από ερωτήσεις: “Ελάτε από εδώ να τα πούμε”. Όταν ο υπάλληλος όμως στο τηλεφωνικό κέντρο επέμεινε, τότε ο νεαρός δράστης είπε ότι “είναι νεκρή”. Εν συνεχεία τηλεφώνησε και στην Αστυνομία αναφέροντας το περιστατικό ο ίδιος ο δράστης.

Σε λίγα λεπτά ασθενοφόρο και περιπολικά είχαν σπεύσει στο σημείο και οι άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν τον 39χρονο άνδρα ο οποίος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Advertisement

Στο σαλόνι του σπιτιού εντόπισαν το πτώμα της 29χρονης μέσα σε μια λίμνη αίματος φορώντας τα ρούχα της. Κατά μια εκδοχή και οι δύο εργάζονταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και συχνά επέστρεφαν πρωί στο σπίτι τους έχοντας πιει πολύ ενώ πολλές φορές καυγάδιζαν. Ενδέχεται να συνέβη και σήμερα αυτό και με ένα όπλο που κατείχε παράνομα ο 39χρονος την πυροβόλησε και τη σκότωσε.

Υπήρχε μια σχέση έντασης:

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι και οι δύο κατανάλωναν συχνά αλκοόλ και τσακώνονταν ενώ οι γείτονες τους περιγράφουν ως φασαριόζικο ζευγάρι σε όλα τους! Στον καυγά και στη διασκέδαση. Υπήρχε μια σχέση έντασης, όμως ποτέ δεν είχαν φτάσει στην αστυνομία με καταγγελίες από τους ίδιους ή από τη γειτονιά για ενδοοικογενειακή βία, αν και πολλές φορές δέχονταν παρατηρήσεις από τους περιοίκους. Το μοιραίο πρωινό οι περίοικοι δεν άκουσαν τίποτα. Ούτε τον καυγά ούτε τον πυροβολισμό και αυτό είναι περίεργο.

Advertisement

Σεσημασμένος ο 39χρονος Αλβανός

Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ο 39χρονος γυναικοκτόνος από την Αλβανία, ο οποίος έχει εμπλακεί κατά το παρελθόν σε υποθέσεις με ναρκωτικά και συμπλοκές με άλλα άτομα. Μάλιστα παρελήφθη από τους αστυνομικούς σε κατάσταση απόλυτης “αποσύνθεσης” από το ποτό και για πολλές ώρες δεν μπόρεσε να αρθρώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση στους αστυνομικούς για το τι είχε συμβεί. Οι αστυνομικοί αναγκαστικά βρέθηκαν σε κατάσταση αναμονής για να συνέλθει από τη μέθη και να μπορέσουν να πάρουν κατάθεση σε προανακριτικό επίπεδο.

Την ίδια στιγμή οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ στρέφονται σε όλες τις κατευθύνσεις αφού φέρεται να υπάρχει σεσημασμένο άλλο ένα άτομο με ακριβώς το ίδιο όνομα με της νεκρής αλλά με διαφορετική ημερομηνία γέννησης που προστέθηκε ως επιπλέον στοιχείο στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.