den-prolave-na-to-svisei-to-sms-poy-amp-8220-kaiei-amp-8221-ton-mpagklantesiano-gia-tin-anastazia-amp-8220-ekana-kati-frichto-amp-8221-162870
17:42

Δεν πρόλαβε να το σβήσει: Το SMS που “καίει” τον Μπαγκλαντεσιανό για την Αναστάζια “Έκανα κάτι φριχτό”

17:42
Ορφέας

Δολοφονία στην Κω: Η γνωστοποίηση του  εγκλήματος που αφορούσε τη δολοφονία της Αναστάζια, μιας νεαρής 27χρονης, έλαβε παγκόσμια ανταπόκριση. Ολόκληρη η Κως έχει αιφνιδιαστεί ανήμερα των εθνικών εκλογών, συζητώντας ατελείωτες φορές τα γεγονότα που συνδέονται με αυτήν την αποτρόπαια πράξη.

Από την αρχή, ο 32χρονος δράστης από το Μπαγκλαντές βρέθηκε αντιμέτωπος με αντιφάσεις που αμφισβητούσαν την αθωότητά του. Ωστόσο εκείνος επέμενε στην αθωότητά του, διατεινόμενος ότι δεν είχε σχέση με την εγκληματική πράξη. Ωστόσο, μια σειρά από βίντεο και μαρτυρίες αποκαλύπτουν την αλήθεια και αποκαθιστούν το θολό τοπίο που περιβάλλει την υπόθεση. Ωστόσο, το καθοριστικό στοιχείο που επέτρεψε να αποκαλυφθεί η αλήθεια προήλθε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας.

Advertisement

Δολοφονία στην Κω: Το μήνυμα που “καίει” τον 32χρονο

Πρόκειται για ένα μήνυμα που ο 32χρονος απέστειλε σε ομοεθνείς του που βρίσκονται στην Ιταλία, το οποίο, με τη σειρά του, φαίνεται να αποτελεί μια ομολογία της πράξης που διέπραξε. Αυτό το αποκαλυπτικό στοιχείο ανοίγει νέες πτυχές στην υπόθεση και βοηθά στο να αποδοθεί δικαιοσύνη για την νεαρή Αναστάζια. Παράλληλα προκαλεί αναστάτωση και συζητήσεις στην τοπική κοινότητα της Κω.

«Έκανα κάτι φρικτό και πρέπει να φύγω από την Ελλάδα» Στα μηνύματα και στις επικοινωνίες που αναφέρονται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ο 32χρονος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Έκανα κάτι φρικτό και πρέπει να φύγω από την Ελλάδα». Αυτές οι ανταλλαγές μηνυμάτων έλαβαν χώρα από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (18/6) έως τις 04:30 τα ξημερώματα της Τρίτης (19/6).

Advertisement

Κατα τις πρωινές ώρες της Τρίτης, στις 13 Ιουνίου, καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας ο 32χρονος να επισκέπτεται ένα κατάστημα ανταλλακτηρίου και να πραγματοποιεί ανάληψη χρημάτων. Κατά την επίσκεψή του εκεί, ρώτησε αν θα μπορούσε να αγοράσει εισιτήριο, όμως η απάντηση ήταν αρνητική. Ωστόσο, αργότερα, επισκέφθηκε ένα ταξιδιωτικό γραφείο όπου αγόρασε ένα εισιτήριο για την Ιταλία. Προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτή την κίνηση, δεν ενημέρωσε κανέναν, ούτε καν τον συγκάτοικό του από το Πακιστάν.

Advertisement

Ο 32χρονος είχε λάβει πρόταση εργασίας:

Ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι έλαβε μια πρόταση για εργασία και την αποδέχτηκε λόγω της ανεργίας που τον βασάνιζε τον τελευταίο καιρό. Οι αστυνομικοί κράτησαν την απάντησή του και περίμεναν την ανάλυση των πληροφοριών από το κινητό τηλέφωνο του ως μέρος της δικονομικής διαδικασίας.

Η μητέρα της Αναστάζιας επισήμανε στην εκπομπή Live News ότι καμία ποινή δεν είναι επαρκής για τον δολοφόνο της κόρης της. Ωστόσο, εκφράζει την πεποίθησή της ότι ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός είχε συνεργούς στην εκτέλεση του εγκλήματος, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί. Εξέφρασε κριτική προς την ελληνική αστυνομία, τονίζοντας ότι παρόλο που τους ενημέρωσε από την αρχή, αυτοί δεν είχαν άμεση ανταπόκριση.

Το σήμα του GPS αποκαλύπτει :

Ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός, παρά το γεγονός ότι δεν έχει παραδεχθεί ούτε τη δολοφονία ούτε τον βιασμό κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, φαίνεται ότι προσπάθησε να σβήσει τα ηλεκτρονικά ίχνη του. Σύμφωνα με αποκαλύψεις από το Mega, είχε αναζητήσει στο Google πώς να διαγράψει το GPS στίγμα που κατέγραφε τις κινήσεις του από το κινητό του τηλέφωνο. Αφού κατάφερε να διαγράψει τα δεδομένα από το δικό του κινητό, προχώρησε στο ίδιο ακριβώς βήμα με το τηλέφωνο της Αναστάζιας.

Advertisement

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξέτασαν τα κινητά τηλέφωνα τόσο του θύματος όσο και του κατηγορούμενου και ανακάλυψαν όλα τα δεδομένα που ο 32χρονος είχε προσπαθήσει να διαγράψει.

Ουσιαστικά, το GPS αποτέλεσε το κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς αποκάλυψε την κοινή διαδρομή τους από τη στιγμή που αποχώρησαν από το σπίτι μέχρι τη στιγμή της δολοφονίας και της απόρριψης της σορού της άτυχης Αναστάζιας. Οι αστυνομικοί εξέτασαν τα δεδομένα από την ώρα που εντοπίστηκε η 27χρονη στο μίνι μάρκετ μέχρι την ώρα που έφυγαν η Αναστάζια και ο 32χρονος, με τελευταίο να επιστρέφει στο σπίτι του.

Δολοφονία στην Κω: Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Mega

Advertisement