terastia-anatropi-vgike-kai-evale-teleia-den-eimai-ego-o-vasanistis-toy-oliver-stin-arachova-214547
16:42

Τεράστια ανατροπή, βγήκε και έβαλε τελεία: «Δεν είμαι εγώ ο βασανιστής του Όλιβερ στην Αράχωβα»

16:42
Ορφέας

Ο Παναγιώτης Καπλάνης, ο οποίος έχει εμφανιστεί ως κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Όλιβερ τις τελευταίες 48 ώρες, μίλησε στο protothema.gr, διαψεύδοντας τις κατηγορίες που του αποδίδουν φιλόζωοι. Ως ιδιοκτήτης της ομώνυμης ταβέρνας στην Αράχωβα, αντιμετωπίζει τον ρόλο του βασανιστή του χάσκι, ενώ θεωρείται υπαίτιος για τον θάνατο του ζώου.

Ο επιχειρηματίας αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως έχει καταθέσει δύο φορές στην αστυνομία και έχει παραδώσει το υλικό από τις κάμερες της ταβέρνας. Εξηγεί επίσης το περιεχόμενο της αποθήκης εντός του οικοπέδου του, αντιδιαστέλλοντας τις φήμες που αναφέρουν ότι εκεί βρέθηκαν κρανία και κόκαλα σκύλων.

Advertisement

Παναγιώτης Καπλάνης: Τα όσα ανέφερε

Για τον Όλιβερ, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας λέει ότι ήταν ένα αδέσποτο σκυλί που γύριζε σε όλη την Αράχωβα και έφτανε μέχρι την πλατεία του χωριού. «Πέρυσι τον είχαμε δει να ζευγαρώνει με μια θηλυκιά και γενικά κινούνταν χωρίς επίβλεψη. Φυσικά και το ήξερα το ζώο αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαι αυτός που το έβλαψε. Εγώ ταΐζω όλα τα αδέσποτα, είμαι ευαίσθητος με τα σκυλιά και έχω τα δικά μου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ταβέρνα του απέχει περίπου 500 μέτρα από το σπίτι όπου διέμενε ο σκύλος.

Advertisement

Στην ερώτηση, γιατί τον στοχοποιούν, ο κ. Καπλάνης απαντά ότι είναι κάτι που δεν γνωρίζει. «Ίσως επειδή είμαι κυνηγός;» διερωτάται. «Δεν ξέρω και δεν έχω καμία απολύτως σχέση με ότι έχει συμβεί» επαναλαμβάνει.

Advertisement

Για τις κάμερες που έχει τοποθετήσει στη ταβέρνα, για τις οποίες υπήρξαν καταγγελίες ότι αφαιρέθηκαν μετά την δημοσιοποίηση της είδησης για τον βασανισμό του χάσκι, ο Παναγιώτης Καπλάνης, λέει: «Είπαν ότι αφαίρεσα τις κάμερες, κάτι που δεν ισχύει. Πήγα μάλιστα στην αστυνομία όπως με συμβούλεψε ο δικηγόρος μου και ζήτησα ένα χαρτί που να λέει ότι δεν εμπόδισα την έρευνα και ότι παρέδωσα το υλικό από τις κάμερες. Δεν μου το έδωσαν. Όταν ήρθε η αστυνομία στο μαγαζί μου με την βοήθεια ενός υπαλλήλου μου, τους παρέδωσα το υλικό μέσα σε σκληρό δίσκο ως όφειλα για να διευκολύνω την έρευνα».

Στην ερώτηση σχετικά με τα σημεία όπου καλύπτονται από τις κάμερες στην επιχείρησή του, ο κ. Καπλάνης αναφέρει ότι η μία κάμερα καλύπτει την ταράτσα και την είσοδο της κουζίνας, ενώ η άλλη επικεντρώνεται στη βεράντα και την είσοδο. Προσθέτει ότι οι κάμερες τοποθετήθηκαν προσωπικά από τον ίδιο μετά από μια προηγούμενη περιστατική προσπάθεια διάρρηξης.

Στην ερώτηση, αν οι κάμερες γράφουν και ήχο, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, είπε ότι δεν είναι σίγουρος.

Advertisement

Όσον αφορά την αποθήκη που βρίσκεται εντός του οικοπέδου του για την οποία κυκλοφόρησαν φήμες ότι έχουν εντοπιστεί κρανία και κόκκαλα σκύλων και πως ενδεχομένως να βασανίστηκε εκεί το άτυχο χάσκι, ο κ Καπλάνης, λέει: «Όλα αυτά είναι αστειότητες και θέλω να το γράψετε αυτό όπως κι όλα όσα σας είπα. Αυτή η αποθήκη που λένε δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κιόσκι, μέσα στο οποίο αποθηκεύω ξύλα και κάρβουνα. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί μέσα. Με στοχοποιούν άδικα και όποιος συνεχίζει να το κάνει αυτό, είμαι αναγκασμένος να απαντήσω με μηνύσεις. Εδώ και δυο μέρες δεν έχουμε κοιμηθεί. Με ενημέρωσε ο γιος μου για όσα λέγονται για μένα και όπως καταλαβαίνετε έχω χάσει τον ύπνο μου».