thrinos-stin-el-as-aytos-einai-o-29chronos-astynomikos-tis-dias-poy-esvise-sti-moiraia-katadioxi-ston-aspropyrgo-213554
17:38

Θρήνος στην ΕΛ.ΑΣ: Αυτός είναι ο 29χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ που «έσβησε» στη μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο

17:38
Έλενα Θάνου

Ανείπωτο θρήνο έχει σκορπίσει στην ΕΛΑΣ αλλά και σε ολόκληρη την Πάτρα από όπου καταγόταν, ο θάνατος του 29χρoνου αστυνομικού και ειδικού φρουρού της ομάδας ΔΙΑΣ που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά από καταδίωξη που κατέληξε στον Ασπρόπυργο.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του pelop.gr pr πρόκειται για τον 29χρονο Χρήστο Κουρουνιώτη η οικογένεια του οποίου διαμένει στην περιοχή Δεμένικα της Πάτρας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο άτυχος 29χρονος έχει έναν αδελφό ο οποίος είναι επίσης αστυνομικός.

Advertisement

Ο 29χρονος αστυνομικός που «έσβησε» σε καταδίωξη

Κατεστραμμένη η μηχανή του νεκρού 29χρονου αστυνομικού

Οι φωτογραφίες από το σημείο στο οποίο σημειώθηκε το τροχαίο που προκλήθηκε όταν ο οδηγός του ύποπτου οχήματος έκανε επικίνδυνο ελιγμό, φανερώνουν τη σφοδρότητα με την οποία η μηχανή στην οποία επέβαινε ο άτυχος 29χρονος έπεσε στο περιπολικό που επίσης συμμετείχε στην καταδίωξη και ο οδηγός του οποίου πάτησε φρένο απότομα.

Advertisement

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η καταδίωξη άρχισε περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα μετά από κλοπή οχήματος στη Νίκαια. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή διαπίστωσαν πως υπήρχαν δύο ύποπτα οχήματα. Το ένα σταμάτησε, το άλλο όμως ανέπτυξε ταχύτητα με τον οδηγό να προσπαθεί να διαφύγει.

Οικονόμου: Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.

«Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.. Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο. Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης» ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Advertisement