tragiki-exelixi-elikoptero-poy-pigaine-ston-volo-epese-sti-thalassa-kai-vythistike-se-1-lepto-190888
12:52

Τραγική εξέλιξη: Ελικόπτερο που πήγαινε στον Βόλο, έπεσε στη θάλασσα και βυθίστηκε σε 1 λεπτό

12:52
Παναγιώτης Γιαννακοσιάν

Ένα ελικόπτερο με έναν επιβάτη, ο οποίος αγνοείται, κατέπεσε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου, στη Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ένα Α – 109, πολιτικού τύπου, που εκτελούσε ιδωτική πτήση προς Βόλο με ενδιάμεση στάση του Μαντούδι, όταν ξαφνικά έχασε επαφή με την Πολεμική Αεροπορία. O Δήμαρχος Μαντουδίου δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλαδίου.

Advertisement

Βόρεια Εύβοια: Η στιγμή της πτώσης

Τις δραματικές στιγμές λίγο πριν την πτώση του ελικοπτέρου στην θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αχλάδι στη βόρεια Εύβοια, περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

Advertisement

Advertisement

«Ήταν πολύ κοντά στο σπίτι μου, ένα κίτρινο ελικόπτερο που πετούσε πολύ χαμηλά και έκανε μανούβρες. Μετά έστριψε ξαφνικά αριστερά και άκουσα ένα μπαμ, άκουσα την έκρηξη, εκείνη την ώρα έριχνε καρέκλες» είπε ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με άλλο αυτόπτη μάρτυρα, το ελικόπτερο, ενώ ήταν στον αέρα άρχισε να παίρνει περίεργη κλίση. Λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε ένας ισχυρός κρότος.

Advertisement

Το ελικόπτερο, σύμφωνα με τις πληροφορίες κατέπεσε στη θάλασσα στην παραλία Αχλαδίου. Επί τόπου σπεύδουν τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού και δύο ιδωτικά, ενώ έχει απογειωθεί και ένα ελικόπτερο.

Βίντεο: Ελικόπτερο σπεύδει στην περιοχή όπου κατέπεσε το Α-109:

Στο σημείο βρίσκονται ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδής της και ο δήμαρχος Μαντουδίου.

Advertisement

«Το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλαδίου μπροστά στο σπίτι μου», είπε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαντουδίου.

Βόρεια Εύβοια πτώση ελικοπτέρου: «Βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό»

«Κάτι συνέβη στον αέρα με αποτέλεσμα να πέσει στην θάλασσα. Έπεσε 300 μέτρα από την ακτή και βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό. Τρέξαμε γρήγορα στην παραλία μήπως βρούμε κανένα στοιχεία αλλά τίποτα δεν βρέθηκε κάτι. Έχει χαθεί μέσα στην θάλασσα αλλά δεν μπορούμε να το εντοπίσουμε γιατί έχει αλλάξει χρώμα το νερό. Έχουμε ειδοποιήσει του πάντες», λέει στο protothema.gr o πρόεδρος Αχλαδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ελικόπτερο επέβαινε μόνο ο χειριστής, καθώς από το ΕΚΑΒ δεν έχουν ενημέρωση για δεύτερο άτομο.

Στην περιοχή, ωστόσο, δεν μπορεί να προσεγγίσει ασθενοφόρο λόγω του κατεστραμμένου -από την κακοκαιρία– οδικού δικτύου.

Έτσι, ένα ασθενοφόρο έφυγε από Κέντρο Υγείας Μαντουδίου γιατί από την περιοχή της Ιστιαίας δεν είναι εφικτή η πρόσβαση.