Advertisement
PLUS

12 ιδανικές ράτσες σκυλιών για όσους θέλουν να αποκτήσουν έναν τετράποδο φίλο για πρώτη φορά

22:55
Newsroom

Τα σκυλιά μπορούν να μειώσουν τη μοναξιά και τα επίπεδα άγχους και μπορούν να μας κάνουν γενικά πιο ευτυχισμένους. Επομένως, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί περίπου 1,6 εκατομμύρια σκυλιά υιοθετούνται κάθε χρόνο και ζουν στα σπίτια των ιδιοκτητών τους για πάντα. Ωστόσο, συνιστάται να γνωρίσετε τα χαρακτηριστικά από τις διαφορετικές ράτσες σκύλων για να δείτε αν ταιριάζουν με τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας. Και για όσους σκοπεύουν να υιοθετήσουν σκύλο για πρώτη φορά ή όσους έχουν ελάχιστη έως μηδενική εμπειρία με αυτά τα ζώα, αυτή η έρευνα είναι ακόμη πιο σημαντική.

Επιλέξαμε 12 ράτσες σκύλων που μπορούν εύκολα να αποτελέσουν ιδανικές επιλογές για το πρώτο σας σκυλί. Ως μπόνους στο τέλος του άρθρου, θα μάθετε επίσης ποιες ράτσες μπορεί να είναι καλύτερο να αποφύγετε εάν δεν είχατε ποτέ σκύλο στο παρελθόν.

Advertisement

1. Κυνηγόσκυλο μπασέ

Καθώς είναι πολύ στοργικά, τα κυνηγόσκυλα μπασέ είναι ιδανικά για όσους γίνονται για πρώτη φορά ιδιοκτήτες. Μπορεί να προσαρμοστούν εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον και τείνουν να είναι πολύ χαλαρά. Μπορούν να διαμαρτυρηθούν λίγο, αλλά λόγω της χαλαρής προσωπικότητάς τους, είναι σημαντικό να βγαίνετε τακτικά με το κυνηγόσκυλο μπασέ σας, ώστε να μην παίρνει πάρα πολύ βάρος.

Advertisement

 

Advertisement

2. Παγκ

Ένα ιδανικό σκυλί για χάδια, τo πάγκ είναι εξαιρετικά παιχνιδιάρικο και υπομονετικό με τους νέους ιδιοκτήτες. Λόγω του επίπεδου του προσώπου τους, δεν αντέχουν την υπερβολική ζέστη ή το πολύ κρύο και προτιμούν να βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους. Δεν τους αρέσει να μένουν μόνοι για πολλές ώρες, γι ‘αυτό το σκεφτείτε το καλά αν έχετε ένα πολυάσχολο πρόγραμμα εργασίας που σας κρατά μακριά από το σπίτι.

 

Advertisement

3. Σιχ Τσου

Εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα ή έχετε μια μικρή αυλή, το Σιχ Τσου αποτελεί μια καλή επιλογή. Του αρέσει να περνά το χρόνο κάνοντας βαθείς ύπνους και λατρεύει να κρατά συντροφιά στους ανθρώπους. Με το καθημερινό βούρτσισμα, θα κάνετε το Σιχ Τσου σας το πιο ευτυχισμένο σκυλί στον κόσμο.

 

4. Γκρεϊχάουντ

Advertisement

Μπορεί να αναγνωρίζουμε τα γκρεϊχάουντ ως μεγαλόσωμα σκυλιά αγώνων, αλλά μπορεί επίσης να είναι μεγάλη τεμπέληδες και να κάθονται στον καναπέ, αφού κοιμούνται σχεδόν όλη την ημέρα. Δε γαβγίζουν ποτέ και δε χρειάζονται πολύ χώρο για να νιώσουν άνετα, καθιστώντας τα έτσι πιο ιδανικά σκυλιά για όσους διαμένουν σε διαμέρισμα σε σχέση πολλά άλλα μικρόσωμα σκυλιά.

 

5. Παπιγιόν

Εύκολα στην εκπαίδευση, τα παπιγιόνς μπορούν να μάθουν κάθε είδους κόλπα, τα οποία μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμα για όσους γίνονται πρώτη φορά ιδιοκτήτες. Και μην αφήσετε τη μακριά γούνα τους να σας τρομάξει, καθώς στην πραγματικότητα δε μαδάν πάρα πολύ.Χρειάζονται μια συνεδρία καλλωπισμού σχεδόν κάθε μήνα.

 

6. Μεγάλος Δανός

Μεγάλο μέγεθος και μεγάλη καρδιά – αυτή είναι η καλύτερη περιγραφή για τους Μεγάλους Δανούς. Αν και το τεράστιο μέγεθός τους μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικό, στην πραγματικότητα αποτελεί μια πολύ ευγενική, αγαπημένη φυλή που δε χρειάζεται μεγάλο χώρο και δεν απαιτεί υπερβολική άσκηση για να είναι ευτυχισμένο. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετή δύναμη για να τραβήξετε αυτό το σκυλί καθώς ζυγίζει 70 κιλά.

 

7. Μπισόν φριζέ

Αυτή η χνουδωτή λευκή γούνινη μπάλα μπορεί να λιώσει κάθε καρδιά και είναι ιδανική για όσους γίνονται πρώτη φορά ιδιοκτήτες. Τα σκυλιά μπισόν φριζέ δε μαδούν πολύ και μπορεί να είναι εξαιρετικά έξυπνα και εύκολα στην εκπαίδευση. Αλλά χρειάζονται άφθονο χρόνο παιχνιδιού και δραστηριότητα.

 

8. Κινεζική κορωνίδα

Οι κινεζικές κορωνίδες έγιναν διάσημες ως οι καλύτεροι φίλοι της Cruella Devil, αλλά δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτές. Αν και χρειάζονται πολλή προσοχή, είναι πολύ εύκολα στη συντήρηση. Αυτή η ράτσα μαδάει ελάχιστα, είναι πιστή στους ιδιοκτήτες της και χαίρεται να περνά τον περισσότερο χρόνο της παίρνοντας χάδια.

 

9. Αγγλικό Μαστίφ

Η οικογένεια μαστίφ είναι τεράστια, αλλά αν θέλετε αυτή η ράτσα να είναι το πρώτο σας σκυλί, το αγγλικό μαστίφ είναι η ιδανική επιλογή για σας. Είναι μεγάλα σκυλιά, αλλά δεν απαιτούν πολύ περιποίηση και συντήρηση. Είναι ευγενικά, άνετα και προσαρμόζονται εύκολα στο σπίτι σας.

 

10. Τσιουάουα

Τα τσιουάουα μπορεί να είναι θορυβώδη, αλλά είναι επίσης τα πιο πιστά σκυλιά. Εξαιτίας αυτού, κάνουν καλή συντρόφια και μπορούν εύκολα να εκπαιδευτούν από τη στιγμή που είναι κουτάβια. Αυτή η ράτσα επίσης δεν απαιτεί πολύ περιποίηση και χρειάζεται μπάνιο περίπου μία φορά το μήνα.

 

11. Πομεράνιαν

Εάν δε σας πειράζει η υπερβολική τριχόπτωση, το Πομεράνιαν είναι μια ακόμη καλή επιλογή για να γίνει το πρώτο σας σκυλί. Είναι έξυπνο και εύκολο στην εκπαίδευση (αλλά μπορεί να είναι πεισματάρικο μερικές φορές), είναι φιλικό και δε χρειάζεται να παιρνά πάρα πολλές ώρες έξω από το σπίτι.

 

12. Μπόξερ

Μία από τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων, τα μπόξερ έχουν όλο το πακέτο. Είναι καθαρά σκυλιά, απαιτούν χαμηλή συντήρηση και περιποίηση και είναι πιστά, στοργικά και έξυπνα. Αυτή η ράτσα είναι επίσης πολύ υπομονετική, η οποία είναι ιδανική για όσους γίνονται πρώτη φορά ιδιοκτήτες σκύλων και παιδιά.

 

Μπόνους: Μια ράτσα σκύλου που μπορεί να είναι κακή επιλογή για όσους γίνονται πρώτη φορά ιδιοκτήτες.

Όλη η οικογένεια ντουντλ – συμπεριλαμβανομένων των γκολντεν ντουντλ και των λαμπρα ντουντλ – δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή εάν πρόκειται να υιοθετήσετε σκύλο για πρώτη φορά. Απαιτούν υψηλή φροντίδα και θεωρούνται σκύλοι υψηλής ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι τα ντουντλ μπορούν εύκολα να βαρεθούν και να ξεσπάσουν στα έπιπλά σας. Εάν θέλετε ένα ντουντλ, είναι σημαντικό να ασφαλίσετε το σπίτι σας ώστε να είναι προστατευμένα τα κουτάβια και να αφιερώσετε τουλάχιστον 2 ώρες την ημέρα στο σκυλί σας.

Μια άλλη ράτσα σκύλου που απαιτεί μεγάλη προσοχή είναι τα σκυλιά Δαλματίας. Αυτά τα πουά σκυλιά έχουν πολύ υψηλά επίπεδα ενέργειας και πρέπει να ασκούνται τακτικά. Επίσης, δεν προσαρμόζονται εύκολα στα διαμερίσματα και μαδούν πολύ.

TAGS:
Advertisement