Advertisement
PLUS

7 φυτά εσωτερικού χώρου που μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στην υγεία μας

21:44
Newsroom

Εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 450.000 είδη φυτών στον κόσμο, και μερικά από αυτά έχουν γίνει ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσθέσουμε λίγο χρώμα και ζωή στα σπίτια μας. Ωστόσο, ορισμένα φυτά μπορεί να επιφέρουν κινδύνους χωρίς να το γνωρίζετε.

Έχοντας αυτό υπόψη, ρίξαμε μια πιο προσεκτική ματιά σε 7 κοινά φυτά και ανακαλύψαμε κάποια απροσδόκητα γεγονότα.

Advertisement

1. Mπονσάι αρκεύθου


Αν σας αρέσουν τα δέντρα, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να πάρετε ένα μπονσάι. Αλλά πριν το κάνετε, είναι καλό να προσέξετε τι είδους μπονσάι είναι. Δεδομένου ότι τα δέντρα μπονσάι αρκεύθου προέρχονται από το ίδιο είδος με τον άρκευθο, μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα αλλεργίας όπως ρινική συμφόρηση και δάκρυα στα μάτια.

 

Advertisement

2. Παχύφυτα

Advertisement

Αυτά τα φυτά πρόσφατα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό – είναι μικρά, φθηνά και εύκολα στη χρήση. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα να μολυνθούν από τα μικροσκοπικά έντομα που ονομάζονται ψευδόκοκκοι. Εάν δεν τα αντιληφθείτε εγκαίρως, θα καταλήξουν να γίνουν πρόβλημα επειδή εξαπλώνονται εύκολα σε άλλα φυτά και είναι απίστευτα δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτά.

 

3. Πικροδάφνη

Advertisement

Αυτό το φαινομενικά αθώο φυτό με τα όμορφα λουλούδια είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά δηλητηριώδες. Σίγουρα δε συνιστάται να το κρατάτε μέσα στο σπίτι σας και είναι επίσης προτιμότερο να κρατάτε απόσταση ασφαλείας αν τύχει να περάσετε από δίπλα τους.

 

4. Ντιφενμπάχια


Αυτά τα φυτά είναι εύκολο να αναπτυχθούν και η φροντίδα τους είναι επίσης εύκολη, καθιστώντας τα αρκετά δημοφιλή για αρχάριους. Αλλά αν έχετε κατοικίδια, αυτό δυστυχώς δεν είναι το φυτό για εσάς. Σύμφωνα με τo Pet Poison Helpline, αυτά τα φυτά περιέχουν οξαλικό ασβέστιο το οποίο είναι δηλητηριώδες για τις γάτες και τους σκύλους.

 

Advertisement

5. Καλάδιο

Είναι γνωστό και ως «φτερά αγγέλου», αυτά τα φυτά δεν είναι κατάλληλα για το σπίτι. Ακριβώς όπως και η ντιφενμπάχια, θεωρείται τοξικό για τα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους.

 

6. Μπενζαμίνη

Η μπενζαμίνη είναι ένα άλλο κοινό φυτό εσωτερικού χώρου που μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα, ειδικά εάν έχετε άσθμα ή είστε αλλεργικοί στο λατέξ. Τα κηρώδη φύλλα της μπορεί να συλλέξουν πολλή σκόνη και επειδή υπάρχουν υψηλές συγκεντρώσεις λατέξ σε αυτό το φυτό, μπορεί να προκαλέσει αλλεργία στο λατέξ.

 

7. Φοίνικας αρέκα

Αναφέρεται επίσης ως χρυσός φοίνικας από ζαχαροκάλαμο, κίτρινος φοίνικας ή φοίνικας πεταλούδα, και είναι γνωστός για το ότι προσδίδει στους εσωτερικούς χώρους μια κάπως τροπική ατμόσφαιρα – θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό το φυτό, ιδιαίτερα, είναι αρκετά επιρρεπές στην προσέλκυση ανεπιθύμητων παρασίτων όπως τα  ακάρεα και οι ψευδόκοκκοι.

TAGS:
Advertisement