Enimerotiko.gr
Οδηγίες

6 τρόποι για να ξοδεύετε λιγότερα χρήματα όταν ψωνίζετε στο σούπερ μάρκετ και να κάνετε καλό στην τσέπη σας

Οι αγορές στο σούπερ μάρκετ μπορούν να μειώσουν αισθητά το μηνιαίο εισόδημά κάποιου, εάν δεν γίνονται με συνετό τρόπο.

Για το μηνιαίο εισόδημά σας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ωστόσο, ο τρόπος που το διαχειρίζεστε, χωράει μεγαλύτερη συζήτηση, κυρίως αν είστε σε φάση περικοπών των μηνιαίων εξόδων, οπότε οι συνετές αγορές στο σούπερ μάρκετ είναι δείγμα υψηλού αυτοελέγχου και τις θέλετε.

Η ποιότητα της διατροφής μας καθορίζει σε τεράστιο βαθμό την ποιότητα της υγείας μας. Συνεπώς, περικοπές δεν πρέπει να γίνονται στα αγαθά που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.

Περικοπές πρέπει να κάνουμε στα αγαθά που αγοράζουμε χωρίς καλά καλά να ξέρουμε τον λόγο, που μας φορτώνουν με άχρηστες θερμίδες και φουσκώνουν τον λογαριασμό του σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα να αδειάζει το πορτοφόλι μας.

Από σήμερα κιόλας μπορείτε να μειώσετε τα έξοδα στο σούπερ μάρκετ σε μηνιαία βάση, με μικρές αλλαγές, οι οποίες μπορούν να γίνουν συνήθειες και να βοηθήσουν αρκετά στην εξοικονόμηση ενός σημαντικού ποσού χρημάτων μακροπρόθεσμα.

Εμείς θα σας δώσουμε μερικά tips για τις αγορές στο σούπερ μάρκετ, ώστε αφενός να έχετε περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι σας και αφετέρου να διατηρήσετε το βάρος σας.

Αγορές στο σούπερ μάρκετ: Η σημασία της λίστας και του meal planning

Η Κυριακή είναι μια καλή ημέρα ώστε να οργανώσετε τα γεύματα όλης της καινούργιας εβδομάδας. Σημειώστε αναλυτικά σ’ ένα χαρτί τι θέλετε να τρώτε καθημερινά. Έτσι θα γνωρίζετε με ακρίβεια τις πρώτες ύλες που θα χρειαστείτε και οι οποίες θα καθορίσουν τη λίστα του σούπερ μάρκετ.

Πριν πάτε στο σούπερ μάρκετ, μην παραλείψετε να κάνετε έναν καλό έλεγχο στο ψυγείο και την τροφοθήκη σας για να αποφύγετε περιττές αγορές.

Αγορές στο σούπερ μάρκετ: Η σωστή συντήρηση των τροφίμων θα μειώσει τα έξοδά σας

Αν οι συνθήκες που συντηρείτε και αποθηκεύετε τα τρόφιμα δεν είναι ευνοϊκές, σύντομα θα χρειαστεί να τα αντικαταστήσετε. Αν, όμως, τα αποθηκεύσετε σωστά, θα διατηρηθούν φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.

Αγορές στο σούπερ μάρκετ: Αγαπήστε το φαγητό που περίσσεψε και αξιοποιήστε το δημιουργικά

Τα φαγητά που σας περισσεύουν, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε με δημιουργικό τρόπο, ώστε να εξασφαλίσετε επιπλέον γεύματα και μ’ αυτόν τον τρόπο θα δείτε ότι θα μειωθούν σημαντικά οι επισκέψεις σας στο σούπερ μάρκετ σε εβδομαδιαία βάση.

Αγορές στο σούπερ μάρκετ: Επισκεφθείτε το χωρίς να πεινάτε και χωρίς να έχετε μαζί σας κάποιον σπάταλο

Όταν έχετε άδειο στομάχι και πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ, όλα φαίνονται λαχταριστά. Συνεπώς, η πείνα είναι κακός σύμβουλος στις αγορές στο σούπερ μάρκετ. Επιπροσθέτως, εάν έχετε μαζί σας έναν σπάταλο, μπορεί να σας παρασύρει σε άσκοπες αγορές, αδειάζοντας το πορτοφόλι σας και γεμίζοντας εσάς με κενές θερμίδες.

Αγορές στο σούπερ μάρκετ: Σύγκριση τιμών και αριθμομηχανή ανά χείρας

Καθορίστε από την αρχή του μήνα το ποσό που θα διαθέσετε για τις αγορές σας, αλλά και τις φορές που θα επισκεφθείτε το σούπερ μάρκετ. Έχοντας κατά νου ένα συγκεκριμένο ποσό και μη θέλοντας να το ξεπεράσετε, επιστρατεύστε την αριθμομηχανή του κινητού σας, υπολογίζοντας το ποσό που συγκεντρώνεται με τα προϊόντα που επιλέγετε. Μ’ αυτόν τον τρόπο, όταν πια φτάνετε στο ταμείο, δεν θα βρίσκεστε προ εκπλήξεως. Βάλτε στο καρότσι την πιο οικονομική εκδοχή των προϊόντων.

Αγορές στο σούπερ μάρκετ: Μην αγοράζετε τρόφιμα που θα σας μείνουν για καιρό

Αποφύγετε τα προμαγειρεμένα γεύματα και τα συσκευασμένα σνακ και αφιερώστε χρόνο στην κουζίνα και στο μαγείρεμα. Μην αγοράζετε τρόφιμα επειδή είστε περίεργοι, αλλά αυτά που ξέρετε ότι σας αρέσουν πραγματικά και σας κάνουν καλό.

Διαβάστε Επίσης:

5 νέες τάσεις στα μαλλιά που πρέπει όλες να δοκιμάσουμε το 2020

20 πράγματα που κάνουν καθημερινά κάθε γυναίκα που αγαπάει τον εαυτό της

5 χρώματα στα ρούχα που κόβουν χρόνια και είναι ιδανικά για γυναίκες πάνω από 40 ετών

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News