Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολο παγωτό με 3 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή, έτοιμο σε 20 λεπτά

20:09
News_Room

Εύκολο παγωτό στο σπίτι: Μπορεί να ακούγεται δύσκολο το να φτιάξετε σπιτικό παγωτό αλλά δεν είναι. Όλοι μας μπορούμε να φτιάξουμε ένα! Δείτε παρακάτω την απλή συνταγή για ένα εύκολο παγωτό και θα πειστείτε!

Οι καύσωνες του καλοκαιριού έχουν κάνει την εμφάνισή τους και τίποτα δεν είναι πιο δροσιστικό από ένα εύκολο παγωτό. Ειδικά μάλιστα όταν το έχουμε φτιάξει μόνοι μας άρα θα είναι και υγιεινό.

Advertisement

Παρακάτω θα δούμε πως θα φτιάξουμε ένα εύκολο παγωτό με λίγα υλικά που γίνεται γρήγορα και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.

Έπειτα θα μάθουμε πως φτιάχνονται και πιο σύνθετες παραλλαγές του για τους πιο απαιτητικούς! Όπως συνταγή για παγωτό Lemon Pie και για σπιτικό παγωτό Snickers!

Advertisement

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την πρώτη μας συνταγή για εύκολο παγωτό που γίνεται γρήγορα και απλά.

Advertisement

Υλικά Συνταγής του εύκολου παγωτού:

Για την βασική και εύκολη συνταγή του παγωτού μας θα χρησιμοποιήσουμε:

500g κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά), καλά παγωμένη από το ψυγείο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397g ή 304ml)
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση βασικής συνταγής:

Βήμα 1:
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, έως ότου σφίξει, αφρατέψει και σχηματιστούν απαλές κορυφές.

Βήμα 2:
Ανακατεύουμε τη βανίλια με το ζαχαρούχο και προσθέτουμε το μείγμα στη σαντιγί. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα και να παραμείνει αφράτο.

Advertisement

Βήμα 3:
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε να παγώσει, χωρίς να το ανακατέψουμε ενδιάμεσα, για τουλάχιστον 6 ώρες. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 5−10 λεπτά.

Παραλλαγές συνταγής:

Παρακάτω θα δούμε κάποιες παραλλαγές της συνταγής του παγωτού που φτιάξαμε προηγουμένως, οι οποίες απαιτούν λίγο περισσότερο κόπο.

Συνταγή για παγωτό Lemon Pie

Για την κρέμα λεμονιού:

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το μείγμα, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να αρχίσει να βράζει (να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες) και να πήξει. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γάλα και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

Advertisement

Για το παγωτό:

Βήμα 1:
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, έως ότου σφίξει, αφρατέψει και σχηματιστούν απαλές κορυφές.

Βήμα 2:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα με το ζαχαρούχο. Προσθέτουμε το ⅓ της σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ελαφρύνει το μείγμα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει και να παραμείνει αφράτο.

Βήμα 3:
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε να παγώσει ελαφρά, περίπου για 2−3 ώρες.

Βήμα 4:
Το βγάζουμε από την κατάψυξη, προσθέτουμε την κρέμα λεμονιού και τα σπασμένα μπισκότα (αν θέλουμε, κρατάμε λίγα μπισκότα για το σερβίρισμα) και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Σκοπός είναι η κρέμα λεμονιού να μην πάει παντού αλλά να κάνει «κύματα» μέσα στο παγωτό.

Βήμα 5:
Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει καλά. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 5−10 λεπτά και πασπαλίζουμε με τα μπισκότα που κρατήσαμε

Σπιτικό Παγωτό Snickers

Για την καραμέλα:

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τις καραμέλες στο φούρνο μικροκυμάτων στη μέτρια ισχύ για 1 λεπτό.
Βγάζουμε το μπολ από το φούρνο, ανακατεύουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για διαστήματα όλο και μικρότερου χρόνου (30, 20, 10 δευτερολέπτων), ανακατεύοντας κάθε φορά, μέχρι να λιώσουν εντελώς οι καραμέλες και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.
Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Αν πήξει αρκετά, την αραιώνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος.

Για το παγωτό:

Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, έως ότου σφίξει, αφρατέψει και σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Ανακατεύουμε τη βανίλια με το ζαχαρούχο και προσθέτουμε το μείγμα στη σαντιγί.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα και να παραμείνει αφράτο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Το αφήνουμε να παγώσει ελαφρά, περίπου για 2−3 ώρες.
Το βγάζουμε από την κατάψυξη, προσθέτουμε τη σάλτσα καραμέλας και τα φυστίκια και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Σκοπός είναι η σάλτσα καραμέλας να μην πάει παντού αλλά να κάνει «κύματα» μέσα στο παγωτό.
Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει καλά.
Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 5−10 λεπτά.

Σημειώσεις
• Για να πετύχει η σαντιγί πρέπει η κρέμα γάλακτος να είναι πλήρης σε λιπαρά κι όχι light και πολύ καλά παγωμένη. Αρχικά τη χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ (γιατί πιτσιλάει πολύ) και δυναμώνουμε την ταχύτητα σταδιακά. Σταματάμε το χτύπημα όταν σχηματιστούν απαλές κορυφές που να στέκονται.

Διαβάστε επίσης:
Εύκολο παγωτό σάντουιτς με λίγα υλικά, έτοιμο σε 15 λεπτά

Εύκολο παγωτό κέικ με λεμόνι και γιαούρτι, χωρίς ψήσιμο και χωρίς κόπο

Γρήγορο παγωτό μπανάνα μόνο με 4 υλικά από Άκη Πετρετζίκη

Εύκολο παγωτό σάντουιτς με 4 υλικά, έτοιμο σε 10 λεπτά, από τον Άκη Πετρετζίκη.

TAGS:
Advertisement