Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέμα αντιγήρανσης: Σπιτική συνταγή με 4 απλά υλικά που εξαφανίζει τις ρυτίδες σε 7 μόλις μέρες

18:10
Χριστίνα Προφαντή

Μία συνταγή για σπιτική κρέμα ανάπλασης του δέρματος γιατί ποιος δεν θέλει να δείχνει νεότερος και χωρίς ρυτίδες; Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε την δική σας σπιτική κρέμα ανάπλασης του δέρματος χωρίς να ξοδέψετε του κόσμου τα χρήματα σε φαρμακευτικά και χημικά σκευάσματα.

Συνταγή για σπιτική κρέμα ανάπλασης

Αυτή η σπιτική συνταγή είναι ιδανική για την περιποίηση του δέρματος, διότι το ενυδατώνει, μειώνει ορατά τις ρυτίδες και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Αποτελείται μόνο από φυσικά συστατικά και είναι κατάλληλη για όλες τις γυναίκες αλλά και όχι μόνο αφού είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος.

Advertisement

Θα παρατηρήσετε τα αποτελέσματα που έχει αυτή η σπιτική κρέμα ανάπλασης μέσα σε μόλις 7 ημέρες. Όσοι την έχουν ήδη δοκιμάσει και εξακολουθούν να τη χρησιμοποιούν έχουν μείνει έκπληκτοι από τα αποτελέσματα. Η συνταγή είναι πολύ απλή, γι’ αυτό μην διστάσετε να τη δοκιμάσετε!

Συστατικά για σπιτική κρέμα ανάπλασης

– 1 κρόκος αυγού

Advertisement

– 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο

Advertisement

– μισή κουταλιά της σούπας βιολογικό μέλι

– 2 κουταλάκια του γλυκού βαζελίνη

Τρόπος παρασκευής για σπιτική κρέμα ανάπλασης

Βάλτε τη βαζελίνη σε ένα μπολ και ανάψτε την κουζίνα. Λιώστε τη βαζελίνη στον ατμό για αρκετά λεπτά. Βγάλτε το μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σε ένα δοχείο των 50 ml.

Advertisement

Πως να χρησιμοποιήσετε σωστά την σπιτική κρέμα ανάπλασης

Απλώστε την κρέμα στο δέρμα σας με ήπιο μασάζ αφού προηγουμένως το έχετε πλύνει. Αφήστε τη να δράσει για 25-30 λεπτά πριν την αφαιρέσετε χρησιμοποιώντας βρεγμένο χαρτομάντιλο ή βαμβάκι εμποτισμένο σε μεταλλικό νερό.

Tips

1. Δεδομένου ότι η σπιτική κρέμα ανάπλασης χρειάζεται 1 ώρα για να απορροφηθεί από το δέρμα, βάλτε τη το βράδυ 2 ώρες πριν πάτε για ύπνο. Φυλάξτε την κρέμα στο ψυγείο. Όταν τελειώσει και αν μείνετε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, φτιάξτε άλλη μια δόση. Φροντίστε να μην παρασκευάσετε πολύ μεγάλη ποσότητα, διότι μπορεί να χαλάσει πριν προλάβετε να τη χρησιμοποιήσετε όλη.

2. Η χρήση της βαζελίνης στο πρόσωπο αποτελεί θέμα διαμάχης με κάποιους να ισχυρίζονται ότι είναι ασφαλής και άλλους ότι δεν είναι μιας και αποτελεί υποπροϊόν ορυκτών καυσίμων. Αν και δεν υπάρχει τεκημριωμένη βιβλιογραφία για να καταλήξουμε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα. θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά βιολογικό κερί μέλισσας το οποίο έχει εξαιρετικές ιδιότητες ανάπλασης.

Advertisement
TAGS:
Advertisement