syntagi-tis-giagias-gia-afrata-keftedakia-foyrnoy-poy-ginontai-pio-nostima-kai-apo-ta-tiganita-64800
11:43

Συνταγή της γιαγιάς για αφράτα κεφτεδάκια φούρνου που γίνονται πιο νόστιμα και από τα τηγανιτά

11:43
Newsroom

Κεφτεδάκια φούρνου – Εύκολη συνταγή: Επιθυμείτε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή για τα παιδιά σας; Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες και να φτιάξετε τέλεια κεφτεδάκια φούρνου.

Κεφτεδάκια φούρνου – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή

– 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης

– 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

– 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ

– 1 μικρή ντομάτα (ή μισή μέτρια) λιωμένη στο μπλέντερ

– 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη

– 1 χούφτα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

– Αλάτι

– Πιπέρι

Advertisement

Κεφτεδάκια φούρνου – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

– Ζυμώνουμε για πέντε λεπτά έως ότου ομογενοποιηθεί, το μείγμα.

– Το ζύμωμα κάνει περισσότερο αφράτο, τον κιμά.

– Τοποθετούμε με μεμβράνη το μπολ για τουλάχιστον δύο ώρες στο ψυγείο.

– Ανάβουμε τον φούρνο της κουζίνας να προθερμανθεί.

– Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.

– Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.

– Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια δίπλα – δίπλα.

– Ψήνουμε, τα κεφτεδάκια, στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου εικοσιπέντε με τριάντα λεπτά.

Advertisement

Κεφτεδάκια φούρνου – Εύκολη συνταγή: Συμβουλές

– Βάζουμε τη βρώμη σε νιφάδες μέσα στον κιμά, αλλά δεν την αλέθουμε να γίνει σκόνη. Μπαίνει με σκοπό να αφατέψουν, τα κεφτεδάκια.

– Μπορούμε να τρίψουμε στον τρίφτη ή να λιώσουμε, τη ντομάτα μας, στο μούλτι. Βοηθά στο να αφρατέψει ο κιμάς.

Advertisement