tessera-eykola-glyka-psygeioy-me-mono-4-ylika-idanika-gia-archaries-38896
11:02

Τέσσερα εύκολα γλυκά ψυγείου με μόνο 4 υλικά, ιδανικά για αρχάριες

11:02
Χριστίνα Προφαντή

Υπάρχουν γλυκά ψυγείου με ελάχιστα υλικά που είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους, πολύ οικονομικά και πεντανόστιμα, ιδανικές λύσεις για το καλοκαίρι.

Advertisement

Ούτε η επιτυχία ούτε η γεύση ενός γλυκού είναι ανάλογες της περιπλοκότητάς τους. Απόδειξη ότι μπορούμε με λίγα υλικά να φτιάξουμε τα νοστιμότερα γλυκά είναι οι τέσσερις δροσερές και κολασμένες συνταγές που ακολουθούν. Σοκολάτα, μπισκότο, λεμόνι και δροσερό ζελέ βρίσκονται στις υπηρεσίες σας κι είναι η λύση που ψάχνετε στις καλοκαιρινές λιγουρίτσες.

Advertisement

Γλυκά ψυγείου με ελάχιστα υλικά: Με ζελέ και γιαούρτι

Advertisement

Υλικά

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ.)

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

Advertisement

4 φακελάκια ζελέ φρούτων (ό,τι γεύση θέλετε)*

Ζεστό και κρύο νερό

*μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μία γεύσεις.

Advertisement

Εκτέλεση

Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι «χοντροσπάστε» τα μπισκότα.

Ετοιμάζετε συμφώνα με τις οδηγίες τις συσκευάσεις το ζελέ. Συνήθως χρειάζονται 250 ml ζεστό νερό και 250 ml κρύο για ένα φακελάκι -εδώ θα χρειαστείτε 2 φακελάκια από την ιδία γεύση.

Μόλις είναι έτοιμο ρίξτε το πάνω απ’ τα μπισκότα και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.

Στην συνέχεια ετοιμάστε ένα φακελάκι ζελέ (250 ml ζεστό νερό και 250 ml κρύο νερό) και περιχύστε το πάνω από την πρώτη στρώση. Περιμένετε πάλι να σφίξει.

Στο τελευταίο στάδιο, κάνετε ακριβώς ότι και πριν, απλά αντί για το κρύο νερό βάζετε το γιαούρτι και χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να «αφρατέψει».

Βάλτε το στην κατάψυξη για να πήξει και είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Γλυκά ψυγείου με ελάχιστα υλικά: Με λευκή και μαύρη σοκολάτα

Υλικά

200 γρ. ‏λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια

570 ml ‏κρέμα γάλακτος

300 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια

2 ‏μεγάλα ασπράδια αβγών

Εκτέλεση

Λαδώστε μια μακρόστενη φόρμα 22×12 εκατοστών περίπου και απλώστε μια λωρίδα λαδόκολλα στη βάση.

Λιώστε σε μπεν μαρί τη μαύρη σοκολάτα. Μόλις λιώσει εντελώς κατεβάστε την από τη φωτιά και προσθέστε σταδιακά τα 370 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.

Όση ώρα λιώνει η σοκολάτα σε μπεν μαρί, χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτετε και αυτά στο μείγμα της μαύρης σοκολάτας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Λιώστε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς.

Εν τω μεταξύ, χτυπήστε με το μίξερ χειρός τα υπόλοιπα 200 ml κρέμα γάλακτος μέχρι να πετύχετε μια σφιχτή σαντιγί.

Προσθέστε απαλά τη σαντιγί στη λιωμένη λευκή σοκολάτα και χτυπήστε τη μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.

Στη συνέχεια, στρώστε το μισό μείγμα της σκούρας σοκολάτας στον πάτο της φόρμας, συνεχίζετε στρώνοντας από πάνω προσεκτικά και αργά όλη τη λευκή κρέμα σοκολάτας και τελειώστε με τη στρώση μαύρης σοκολάτας προσέχοντας να μη χαλάσετε τη λευκή.

Βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, την αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε.

Γλυκά ψυγείου με ελάχιστα υλικά: Με δροσιστική κρέμα λεμόνι

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα της αρεσκείας σας

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά κατά προτίμηση)

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το γιαούρτι και το γάλα. Προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Σε ένα ποτήρι ή άλλο σκεύος που θα σερβίρετε το γλυκό, θρυμματίζετε 2 μπισκότα.

Γεμίστε το ποτήρι με την κρέμα. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε άλλη μία στρώση μπισκότων.

Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο για λίγο, διακοσμήστε όπως θέλετε και απολαύστε.

Γλυκά ψυγείου με ελάχιστα υλικά: Με σοκολάτα και μπισκότο

Υλικά

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο

3 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπισκότα κανέλας θρυμματισμένα στο multi

1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια

*2-3 κουταλάκια της σούπας λικέρ της αρέσκειας σας (προαιρετικά)

*Θρυμματισμένα μπισκότα, ή τρούφα σοκολάτας, ή σαντιγί για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για τη βάση: Θρυμματίστε τα μπισκότα στο multi και λιώστε το βούτυρο. Τα αναμιγνύετε ανακατεύοντας καλά μέχρι να φτιάξετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώστε το μείγμα καλά και ισομερώς σε ένα στρογγυλό τσέρκι με αποσπώμενο πάτο ή σε απλό ταψάκι με λαδωμένη λαδόκολλα για να μπορέσετε να ξεφορμάρετε εύκολα. Ισιώστε με την ανάποδη ενός κουταλιού και βάλτε το στο ψυγείο.

Για τη γέμιση: Σε ένα πυρίμαχο μπολ τοποθετήστε τα σπασμένα κομμάτια κουβερτούρας. Ζεσταίνετε σε κατσαρολίτσα την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση, ρίξτε την στο μπολ με τα κομματάκια κουβερτούρας. Προσθέστε (προαιρετικά) και το λικέρ και ανακατεύστε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 5-8 λεπτά να «σταθεί».

Μόλις μισοκρυώσει, στρώστε το πάνω από τη βάση μπισκότου, πασπαλίστε με τριμμένο μπισκότο ή τρούφα σοκολάτας (αν θέλετε) και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σφίξει καλά.

Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρετε και σερβίρετε.