Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσουρέκια: Η πιο εύκολη συνταγή για να γίνουν αφράτα και πεντανόστιμα για το πασχαλινό τραπέζι

13:52
Νίκη Μουλά

Τα τσουρέκια είναι ένα γλυκό που έχει την τιμητική του την Κυριακή του Πάσχα και το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Πρόκειται για ένα γλυκό που μπορεί να καταναλωθεί ως κολατσιό, ενώ συνδυάζεται τέλεια με τον καφέ ή το γάλα.

Advertisement

 

Πολλές νοικοκυρές πιστεύουν πως είναι δύσκολο να φτιάξουν μόνες τους τα τσουρέκια και προτιμούν να τ’ αγοράζουν από το ζαχαροπλαστείο ή τον φούρνο.

Advertisement

 

Advertisement

Αφράτα και πεντανόστιμα τσουρέκια εύκολα και γρήγορα

 

Η συνταγή όμως από τις “Συνταγές της Γκόλφως”, θα κάνει όλες τις νοικοκυρές ν’ αναθεωρήσουν, καθώς είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, ενώ τα τσουρέκια γίνονται αφράτα και πεντανόστιμα.

 

Advertisement

Υλικά

1 ζαχαρούχο. 150ml ηλιέλαιο. 150gr.μινερβινη βούτυρο. 150gr.ζάχαρη. 4 αυγά. 150gr. νωπή μαγιά. 400ml νερό. 1/2 κ.γ αλάτι. 1 κ.γ σόδα.1 πορτοκάλι,ξύσμα και χυμό. μαχλεπι και κακουλέ. αλεύρι 1500gr.

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη μινερβινη, το ζαχαρουχο, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη. Αφού λιώσουν τα αδειάζουμε σε λεκάνη. Ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά,τη σόδα και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να φουσκώσει. Πλάθουμε τα τσουρέκια τα αφήνουμε μισή ώρα, τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Advertisement
TAGS:
Advertisement