anepitrepto-se-scholeio-kathigitria-efage-xylo-apo-patera-mathiti-poy-ekane-fasaria-amp-038-ton-evgale-exo-ap-amp-8217-tin-taxi-227581
15:07

Ανεπίτρεπτο σε σχολείο: Καθηγήτρια έφαγε ξύλο από πατέρα μαθητή που έκανε φασαρία & τον έβγαλε έξω απ’την τάξη

15:07
Φώτης Γαλανόπουλος

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, σημειώθηκε ένα περιστατικό βίας κατά μιας καθηγήτριας σε ένα Γυμνάσιο των Καλυβίων, και μάλιστα εν μέσω μαθήματος.

Αδιανόητο  περιστατικό έλαβε μέρος σε σχολείο στα Καλύβια

Σύμφωνα με πληροφορίες από το notioanatolika.gr, μια καθηγήτρια ζήτησε από έναν μαθητή της Γ’ Γυμνασίου να αποχωρήσει από την τάξη, καθώς συμπεριφερόταν απρεπώς και την προσέβαλε. Ο μαθητής ακολούθησε την οδηγία και αποχώρησε, όμως λίγο αργότερα, ο πατέρας του εισέβαλε στο σχολείο εξοργισμένος και επιτέθηκε στην καθηγήτρια, μπροστά στα άλλα παιδιά που παρακολουθούσαν σοκαρισμένα το περιστατικό.

Advertisement

Η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις και οι καθηγητές του σχολείου καταγγέλλουν το γεγονός μέσω και επιστολής προς τους γονείς και τους μαθητές, στο οποίο αναφέρθηκαν τα παρακάτω:

Η επιστολή των καθηγητών του σχολείου

«Δυστυχώς τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο για τα χρονικά του σχολείου περιστατικό. Πατέρας μαθητή στον οποίο νωρίτερα είχαν επιβληθεί παιδαγωγικά μέτρα επειδή εξύβρισε καθηγήτρια του μπροστά στα έκπληκτα μάτια συμμαθητών του εισέβαλε στο χώρο σχολείου, όρμησε στη σχολική αίθουσα, απείλησε και εξύβρισε την καθηγήτρια, έκλεισε την πόρτα πάνω της χτυπώντας την στον ώμο.

Advertisement

Κατόπιν κατευθύνθηκε στο γραφείο της διεύθυνσης όπου και επιχείρησε να υποκαταστήσει τη διευθύντρια. Έδινε και αφαιρούσε το λόγο από μαθητές οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι συμβαίνει, πρόσβαλε και εξύβρισε συναδέλφους που βρέθηκαν στο γραφείο. Όλα τα παραπάνω περιττό να πούμε ότι συνέβαιναν σε κατάσταση ανεξέλεγκτη η οποία έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών πρωτίστως αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Advertisement

Στην ίδια επιστολή οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν μεταξύ άλλων ότι «ο σύλλογος διδασκόντων είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να απαντήσει στο συγκεκριμένο περιστατικό και με αυτόν τον τρόπο να εμποδίσει ανάλογες συμπεριφορές. Την ίδια στιγμή προχωράμε σε τρίωρη στάση εργασίας δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε να βρει η βία ζωτικό χώρο στο σχολείο. Το σχολείο δεν είναι αρένα! Είναι χώρος μόρφωσης και πολιτισμού και ως τέτοιος λειτουργεί από την ίδρυσή του έως σήμερα».

Δεν είναι η πρώτη φορά

Εξίσου σημαντική είναι και η αναφορά σε συνέχεια της επιστολής πως δεν ήταν πρώτη φορά: «Το επικίνδυνο γεγονός στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Διότι την τελευταία χρόνια παρατηρούνται παρεμβάσεις γονέων οι οποίοι εισέρχονται αναίτια και αιφνίδια στο χώρο του σχολείου, προσπαθούν να κατευθύνουν τις αποφάσεις του συλλόγου για θέματα που αφορούν στη σχολική κοινότητα, ενοχλούν και επιχειρούν να χειραγωγήσουν και να στοχοποιήσουν μαθητές και καθηγητές».

Advertisement

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα είναι σε γνώση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας ανατολικής Αττικής και ήδη κινούνται όλες οι διαδικασίες και από πλευράς της.

Γονέας επιτέθηκε σε καθηγήτρια Γυμνασίου στα Καλύβια