Advertisement
NEWS

Απαγόρευση στο κολύμπι στη θάλασσα με απόφαση Λιμενικού και ακτοφυλακής – Τέλος και στο ψαροτούφεκο

11:59
Newsroom

Η πανδημία του covid-19 αυτή την περίοδο είναι σε έξαρση και ο Απρίλιος είναι ο μήνας που θα αποτελέσει το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με την καραντίνα.

Λόγω του ότι ο καιρός σταδιακά αρχίζει να φτιάχνει και των μέτρων που εντείνονται, λόγω του επικείμενου Πάσχα, οι αρμόδιες Αρχές και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος της ελληνικής ακτοφυλακής αποφάνθηκαν πως το κολύμπι, τα θαλάσσια sports, το ψαροντούφεκο και το ψάρεμα δεν εμπίπτουν στην κατηγορία της σωματικής άσκησης.

Advertisement

Το πρόστιμο σε χειμερινή κολυμβήτρια

Μάλιστα, ήδη έχει επιβληθεί πρόστιμο σε χειμερινή κολυμβήτρια από τα Χανιά, που επιχείρησε να κολυμπήσει κοντά σε αμμουδιά, στους Αγ. Θεοδώρους της Κρήτη θέλοντας να περάσει στους πολίτες το μήνυμα να συνεχίσουμε να μένουμε στο σπίτι μας.

Advertisement

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, γνωρίζεται ότι δραστηριότητες όπως λήψη θαλάσσιου λουτρού (κολύμπι), χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία, δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου-πρώτου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) με αριθμό Δ1α/Γ.Π οικ 20036/22-3-2020 (Β΄986) και ως εκ τούτου απαγορεύονται.

Advertisement
TAGS:
Advertisement