chalkida-vinteo-ntokoymento-tin-ora-poy-52chronos-vazei-fotia-dipla-se-nekrotafeio-omologise-otan-toy-to-edeixan-181463
23:03

Χαλκίδα: Βίντεο-ντοκουμέντο την ώρα που 52χρονος βάζει φωτιά δίπλα σε νεκροταφείο – Ομολόγησε όταν του το έδειξαν

23:03
Γιώτα Κορώνα

Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω 52χρονος άνδρας στην Χαλκίδα, την ώρα που έβαζε φωτιά. Δήλωνε αθώος μέχρι που του έδειξαν το βίντεο.

Κάμερες ασφαλείας από εργοστάσιο κοντά στο νεκροταφείο της Χαλκίδας, στην περιοχή Δοκός, «πιάνουν» επ’ αυτοφώρω τον 52χρονο να σταθμεύει το όχημα του και να βάζει φωτιά.

Advertisement

Το βίντεο ντοκουμέντο, που βοήθησε και τις Αστυνομικές Αρχές να ταυτοποιήσουν τον δράστη, παρουσίασε το Open στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων. Ο 52χρονος δράστης κατηγορείται για εμπρησμό σε βαθμό κακουργήματος και τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Όπως φαίνεται από το σχετικό υλικό, ο εμπρηστής σταμάτησε με το αυτοκίνητό του στην άκρη του δρόμου, δίπλα στο νεκροταφείο της Χαλκίδας και λίγη ώρα αργότερα –ακριβώς σε εκείνο το σημείο- ξέσπασε η εστία της πυρκαγιάς. Την ώρα του εμπρησμού στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι και αν το μέτωπο δεν περιοριζόταν άμεσα, τότε θα μπορούσε να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Advertisement

Οι Αρχές εντόπισαν αμέσως το αυτοκίνητο, το ανέλυσαν και έφτασαν γρήγορα στα ίχνη του ιδιοκτήτη του. Αρχικά ο 52χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη με το έγκλημα, όταν όμως οι Αρχές του έδειξαν το υλικό που είχαν στη διάθεσή τους, εκείνος ομολόγησε ότι έβαλε δύο πυρκαγιές. Ωστόσο, οι Αρχές θεωρούν ότι ο άνδρας δεν έδρασε μόνος του και φαίνεται πως αναζητούν τουλάχιστον δύο ακόμα συνεργούς.

Advertisement

Δείτε το σχετικό βίντεο με το ρεπορτάζ: