ochi-den-kaike-to-beach-bar-poy-sti-rodo-me-ton-servitoro-poy-pigaine-paraggelies-kolympontas-171025
17:36

Όχι, ΔΕΝ κάηκε το beach bar που Στη Ρόδο με τον σερβιτόρο που πήγαινε παραγγελίες.. κολυμπώντας

17:36
Ορφέας

Αναθεώρηση άρθρου στις 24 – Ιουλίου – 2023:

Η παρούσα εκδοχή του άρθρου πρόκειται για αναθεωρημένη εκδοχή του αρχικού άρθρου που δημοσιεύτηκε στη σελίδα μας με αρχικό τίτλο «Δε γλίτωσε ούτε αυτό: Κάηκε ολοσχερώς το beach bar στη Ρόδο με τον σερβιτόρο που πήγαινε παραγγελίες.. κολυμπώντας», στις 23 Ιουλίου 2023.

Η αναθεωρημένη εκδοχή του παρόντος άρθρου έγινε στις 24 Ιουλίου 2023 και σκοπό έχει να ενημερώσει τους αναγνώστες μας ότι το αρχικό μας άρθρο με τίτλο «Δε γλίτωσε ούτε αυτό: Κάηκε ολοσχερώς το beach bar στη Ρόδο με τον σερβιτόρο που πήγαινε παραγγελίες.. κολυμπώντας» που ανέφερε ότι: Κάηκε ολοσχερώς το beach bar της Ρόδου με τον σερβιτόρο που έμπαινε στη θάλασσα για να σερβίρει, συνιστά παραπληροφόρηση και περιέχει μερικώς ψευδείς πληροφορίες. 

Advertisement

Ο τίτλος μας άλλαξε σε «Όχι, ΔΕΝ κάηκε το beach bar που Στη Ρόδο με τον σερβιτόρο που πήγαινε παραγγελίες.. κολυμπώντας». 

Τι ισχύει πραγματικά

Το εν λόγω beach bar που κάηκε, το οποίο ονομάζεται “Escapada” βρίσκεται στην τοποθεσία Γλύστρα, στα νοτιοανατολικά της Ρόδου:

Advertisement

Advertisement

Αυτή η επιχείρηση δεν είναι η ίδια που είχε στο παρελθόν απασχολήσει την επικαιρότητα, λόγω του σερβιτόρου που έμπαινε στο νερό για να παραδώσει παραγγελίες στους λουόμενους. Η εν λόγω επιχείρηση, ονομάζεται “Santa Marina” και βρίσκεται στην περιοχή Καλλιθέα, στα βορειοανατολικά του νησιού, αρκετά μακριά από τις εστίες των πυρκαγιών:

Παρατηρώντας την πορεία των πυρκαγιών στο νησί της Ρόδου μέσω του συστήματος Πληροφοριών Πυρκαγιών για τη Διαχείριση Πόρων (FIRMS) της NASA, βλέπουμε πως οι πυρκαγιές δεν έχουν πλήξει το βορειοανατολικό σημείο του νησιού στο οποίο βρίσκεται το Santa Marina. Αντιθέτως, στο νοτιοανατολικό τμήμα του, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Γλύστρας, οι πυρκαγιές έχουν φτάσει μέχρι τη θάλασσα:

Advertisement

Βλέπουμε λοιπόν ότι από τη θέση των δύο επιχειρήσεων σε σχέση με τις εστίες πυρκαγιών στο νησί τις τελευταίες 24 ώρες, όπως αυτές καταγράφονται από το σύστημα FIRMS  φαίνεται ξεκάθαρα πως οι φωτιές έχουν πλήξει την περιοχή που βρίσκεται το Escapada, αλλά απέχουν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το Santa Marina, στο οποίο είχε λάβει χώρα η καταγγελία για τον σερβιτόρο:

Η επιχείρηση η οποία καταστράφηκε από τις πυρκαγιές δεν είναι η ίδια που είχε απασχολήσει στο παρελθόν την ειδησεογραφία με τον σερβιτόρο που σερβίρει στη θάλασσα.

Συμπέρασμα

Με βάση τα ανωτέρω στοιχεία, καθίσταται σαφές πως ο ισχυρισμός για την καταστροφή του beach bar που είχε απασχολήσει στο παρελθόν την επικαιρότητα, με τον σερβιτόρο που έμπαινε στη θάλασσα, είναι ανακριβής. Το beach bar Escapada, το οποίο καταστράφηκε από τις φωτιές, βρίσκεται στην περιοχή Γλύστρα στα νοτιοανατολικά της Ρόδου. Αντιθέτως, το beach bar “Santa Marina”, το οποίο είναι αυτό που είχε απασχολήσει την επικαιρότητα στις αρχές Ιουλίου, λόγω του σερβιτόρου που παρέδιδε παραγγελίες σε λουόμενους μέσα στο νερό, βρίσκεται στην περιοχή Καλλιθέα στα βορειοανατολικά του νησιού, μακριά από τις φωτιές που πλήττουν το νησί.

Advertisement

Για περισσότερες πληροφορίες που αποδεικνύουν την ΜΗ εγκυρότητα του άρθρου, μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Ρόδος: Όχι, ΔΕΝ κάηκε το beach bar που είχε απασχολήσει την επικαιρότητα με το σερβιτόρο που παρέδιδε παραγγελίες μέσα στη θάλασσα

Ζητούμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας για την, δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου.

Η συντακτική ομάδα του enimerotiko.gr

Παρακάτω ακολουθεί η πρώτη και αρχική έκδοση του άρθρου η οποία δεν ισχύει, σύμφωνα με την έρευνα του οργανισμού διασταύρωσης ειδήσεων ellinikahoaxes.gr

Ακολουθεί το αρχικό άρθρο (Παραπληροφόρηση – Μερικώς Ψευδείς πληροφορίες):

Ρόδος: Καθώς οι ώρες περνούν, η τραγική αυτή καταστροφή που πλήττει ανεξέλεγκτα την πανέμορφη Ρόδο, αποκαλύπτει μια ανείπωτη τραγωδία. Εκτός από τα δάση που έχουν καταστραφεί ανεπανόρθωτα, αποκαλύπτεται και η τεράστια ζημιά στο ζωικό βασίλειο. Ωστόσο, η τραγωδία αυτή δεν περιορίζεται εκεί, καθώς ο αριθμός των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων που έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές ανεβαίνει ανησυχητικά.

Ρόδος: Κάηκε και το μαγαζί με τον σερβιτόρο- “δύτη”

Μεταξύ αυτών των επιχειρήσεων, που βλέπουν το μέλλον τους να μαυρίζει από τις φλόγες της καταστροφής, συγκαταλέγεται και το γνωστό παραλιακό beach bar που βρίσκεται στον 2ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Ρόδου – Καλλιθέας. Εκεί, οι φλόγες κατακαίνε κάθε ελπίδα ανάκαμψης και ανασυγκρότησης, αφήνοντας πίσω τους μόνο θλίψη και απογοήτευση.

Το εν λόγω μαγαζί είχε γίνει γνωστό λόγω της αποκαλυπτικής αναφοράς για έναν τολμηρό σερβιτόρο, που επέδειξε την απίστευτη ικανότητά του να παραδίδει παραγγελίες… κολυμπώντας στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου.

Παράνομες οι κατασκευές εντός της θάλασσας:

Όμως, πίσω από αυτό το “παράξενο σερβίρισμα”, κρύβονταν ένας άλλος παράγοντας που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και παρεμβάσεις από τις αρχές. Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας και το Λιμενικό ενεργοποιήθηκαν όταν προέκυψαν πληροφορίες για παράνομες κατασκευές που υπάρχουν εντός της θαλάσσιας περιοχής, όπου το beach bar βρίσκεται.