katerreyse-mprosta-stin-kamera-akoma-plirono-tis-doseis-leei-ilikiomenos-poy-eide-to-spiti-toy-na-kaigetai-180876
22:20

Κατέρρευσε μπροστά στην κάμερα: «Ακόμα πληρώνω τις δόσεις», λέει ηλικιωμένος που είδε το σπίτι του να καίγεται

22:20
Ορφέας

Συγκινητικές είναι οι στιγμές που μοιράστηκε ο ιδιοκτήτης ενός κατεστραμμένου από τις φλόγες σπιτιού στη Φυλή, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που εξαπλώθηκε στον οικισμό Άγιος Ιωάννης Αχαρνών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η ομάδα πυροσβεστών πάλεψε με αξιοθαύμαστο θάρρος για να προστατέψει το σπίτι από την πύρινη λαίλαπα, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν κατέληξαν καλά, αφού εντός του σπιτιού βρίσκονταν δίσκοι βινυλίου που αποδείχθηκαν εξαιρετικά εύφλεκτοι. Ο ιδιοκτήτης ανέφερε με βαθιά συγκίνηση ότι μέσα σε λίγα λεπτά, όλη η προσπάθεια μιας ολόκληρης ζωής αποτέλεσε στάχτη. Πρόσθεσε πως ακόμα αντιμετωπίζει τις οικονομικές επιπτώσεις, πληρώνοντας δόσεις για να ξεχρεώσει το σπίτι που πλέον δεν υπάρχει.

Advertisement

Τα όσα μοιράστηκε στην κάμερα

«Είμαι από την πρώτη στιγμή εδώ. Πήγαινα πάνω κάτω με το μηχανάκι μου και έβλεπα τις φλόγες. Η φωτιά ξέσπασε στις 05:30 το πρωί. Εγώ στις 02:30 το βράδυ έδιωξα την οικογένειά μου και έμεινα εδώ. Αρχικά το πύρινο μέτωπο σβήστηκε και το σπίτι μου έμεινε ανέπαφο. Στις 11:00 ξεκίνησε ο αέρας και πάλι και γύρισε προς τα πίσω και κάηκε το σπίτι μου», είπε κλαίγοντας ο ηλικιωμένος άνδρας.

Όσον αφορά το ερώτημα για το πού θα βρει καταφύγιο τώρα που το σπίτι του έχει καταστραφεί, ο ίδιος δήλωσε ότι ανεξάρτητα από τον τόπο που θα επιλέξει, θα βρει φιλοξενία από εκείνους που τον αγαπούν και τον στηρίζουν. «Έχω φίλους αγαπητούς…μου έχουν πει να πάω σπίτια τους να μείνω… αλλά θα είμαι φιλοξενούμενος όπου και να πάω…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Το απόσπασμα του ρεπορτάζ:

Advertisement