fotia-sti-fyli-eggonos-esose-ti-giagia-toy-teleytaia-stigmi-amp-8211-den-kaike-to-kompodema-tis-giagias-amp-8230-afairethike-180623
21:48

Φωτιά στη Φυλή: Εγγονός έσωσε τη γιαγιά του τελευταία στιγμή – «Δεν κάηκε το κομπόδεμα της γιαγιάς…αφαιρέθηκε»

21:48
Ορφέας

Η συγκλονιστική μάχη που έδωσε για να σώσει την αγαπημένη του γιαγιά από τις ανεξέλεγκτες φλόγες στη Φυλή περιγράφει με λεπτομέρειες ο νεαρός Ανδρέας, ο οποίος αντιμετώπισε τον εφιάλτη της πυρκαγιάς αναγκαζόμενος να κάνει απίστευτα πράγματα. Μιλώντας με συγκεκριμένα λόγια στο Mega, ο Ανδρέας αναφέρθηκε σε κάθε στιγμή που έζησε, περιγράφοντας τον αγώνα για να απεγκλωβίσει την 73χρονη γιαγιά του από το πυκνό πέπλο καπνού και τις επικίνδυνες φλόγες που κυκλώσανε το σπίτι της.

Νεαρός Ανδρέας: Απόσπασμα της συνέντευξης του

«Εγώ εργαζόμουν τη στιγμή που συνέβη το κακό, έφυγα από τη δουλειά μου και ως επιχειρηματίας διασώστης πήρα τον εξοπλισμό μου και το μόνο που σκέφτηκα ήταν να τρέξω να τη σώσω… Έφτασα πρώτος αλλά ευτυχώς πρόλαβε το κλιμάκιο του Δήμου και πήρε τη γυναίκα γιατί εγώ πήρα και το οξυγόνο που ήθελα να της παρέχω. Ευτυχώς τη φυγαδεύσανε και ήρθε έπειτα το Πυροσβεστικό Σώμα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Ο Ανδρέας ευχαρίστησε το 112 για τα μηνύματα εκκένωσης αλλά όπως τόνισε «κάποιες φορές πρέπει να βοηθάμε τους ανθρώπους μας που είναι μόνοι τους, όχι μόνο τους συγγενείς μας, και τους γείτονες, όλους, ως άνθρωποι και να βοηθάμε και την Πυροσβεστική και τον Δήμο».

Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που παρουσιάζει το Mega, αποκαλύπτεται με εντυπωσιακό τρόπο η εκτεταμένη καταστροφή που αποτέλεσε το αποτέλεσμα της μανίας των πυρκαγιών. Τα πλάνα αναδεικνύουν εκπληκτικά τον όγκο των καταστροφικών συνεπειών που επέφεραν οι ανεξέλεγκτες φλόγες.

Advertisement

Advertisement